Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde, Prof. Dr. Enbiya Yıldırım’ın sunumuyla “Hz. Peygamber’in (S.A.V.) Dindeki Sarsılmaz Konumu” adlı konferans gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programa, Ömer Halisdemir Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Çiçek, Niğde İl Müftüsü Osman Ayas, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Prof. Dr. Enbiya Yıldırım programdaki açıklamalarına, İslam dininin Kur’ân-ı Kerim ve Hz. Peygamber’in sünneti olmak üzere iki temel kaynağı olduğunu hatırlatarak başladı. Kur’ân bize yeter söylemi adı altında Hz. Peygamber’in devre dışı bırakılmak istendiği üzerinde duran Prof. Dr. Enbiya Yıldırım, İslam dininin Kur’ân ve Sünnetin ortaya koyduğu esaslar çerçevesinde anlaşılabileceğini ve yaşanabileceğini de önemle ifade etti.

“Sünnetin bağlayıcılığı tartışılmaz bir gerçektir” diyen Prof. Dr. Enbiya Yıldırım konuşmasının son kısmında, Sünnetin Kur’ân’ın açıklayıcısı olduğunu vurgulayarak, Sünnetin en yoğun icra ettiği görevin tefsir ve beyan yani Kur’ân’ı açıklamak olduğunun altını çizdi. Yoğun ilgiyle takip edilen program, Prof. Dr. Enbiya Yıldırım’a, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Çiçek tarafından teşekkür belgesi ve hediye takdim edilmesi ile son buldu.

Eyer Üstünden Sahnelere: Cumhuriyet ve Tiyatro Eyer Üstünden Sahnelere: Cumhuriyet ve Tiyatro

Editör: TE Bilişim