Yazar Ömer Fethi Gürer   “Niğde ilinin tanıtımında Niğdeliler olarak el birliği içinde çabalarımızı birleştirmeliyiz” dedi.
Davetlilerden Niğde kitaplarının tanıtımına Niğde Belediyesi, Niğde Üniversitesi ve Niğde Milli eğitim Müdürlüğünün temsilci göndermemesi ise dikkat çekti.
 Niğde.  Yazar Ömer Fethi Gürer Niğde ilini anlatan Niğde Kapadokya Başkenti kitabı ve Bor Şehri kitabından sonra bu kere Niğde Spor Tarihi kitabı ile Niğde Söylence Şaka Fıkra Kitabını yazdı. Niğde ile ilgili bir ilk olan yeni kitapların tanıtımı Niğde Kültür Sarayında yapıldı.  Milletvekili Mümin İnan, CHP İl Başkanı Doğan Şafak, MHP İl Başkanı Hikmet Bekil, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Ulukışla Belediye Başkanı Hacı Avşar, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, Kızılca Belediye Başkanı İbrahim Gülümser, Kitreli Belediye Başkanı Abdullah Şener, Aktaş Belediye Başkanı Yaşar Çamur, Niğde Belediye Başkanlığı yapmış Olan Av. Ahmet Oğuz Özmen, CHP Bor İlçe Başkanı Mahmut Temeltaş ve Sekreter Aptullah Tuğrul Sayman Hacı Çopur,  Aydın Birdal, Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Ali Osman Sayın, Gazeteciler Birliği Başkanı Hayrettin Yenel, Kurucu Başkan Kazım Karakaya, Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Necmi Pişkin. Eğitim Sen Başkanı Göksel Rıza Özkan, Niğde Esnaf Odası Başkan Yardımcısı, Marangozlar Odası Başkanı Kani Demirbilek, Bor Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Emrah Çalapkulu, Kasaplar Odası Başkanı Hanifi Güçlü,  Bor Bakkal odası başkanı Kadir Yalçın, Muhtarlar Oda Başkanı Ali Önsoy, Şöferler Odası Başkanı  Durmuş  Cengiz, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Suna Özmen, Gündem Gazetesi yöneticisi Bekir Mumcu, İl Kültür ve Turizm Müdürü M. Öncel Koç, İbrahim Tecimer, Niğde İl genel Meclis üyeleri Kamil Davarcı ve Teyfik Avanoğlu,  Belediye Meclis Üyesi Nadi Tanrıkulu ve Bor Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Urcan,Recai Süleymanoğlu, Yusuf Demirbilek, CHP eski İlçe Başkanı Bülent  Kıvanç, İlçe Başkanı  Sadettin Koçkesen,  Akif Üstün, Mustafa Giray, Mesut ,AKP eski İlçe Başkanı Erdal Niğdelioğlu, Dr Suat Sönmez,Müteahit Yusuf Beyazıt, Öğretim Üyesi Bekir Nacati Altın, Fırat Ensari, Tarım İl Müdürü Cemil Usanmaz Gençlik ve Spor il Müdür Yardımcısı Gafur Emlek,Ulusal Basın Temsilcisi Cem Yıldırım, Gazete yazar ve Muhabirleri, Yazar  Osman Üçer,    Şair Fikret Dikmen, Sabri Özdağ, Mehmet Gökkaya iş adamları, iş yeri sahipleri ile siyasi parti temsilcileri ve Borhaber.net DHA Dahi GEDİK, ve Niğde Hamle, Niğde Haber, Niğde Anadolu, Niğde Gündem, Niğde İHA,  Niğde Yeniyıldız, Niğde Hasret, Yeşil Bor, Borun Sesi, Abdurrahman Yılmaz , Niğde Haberci, Bor Haberci, Niğdemiz, çok sayıda Niğdeli kitap imza gününde yer aldı.
 İmza gününde Niğde Belediye Başkan ve Yardımcıları, Niğde Milli Eğitim Müdür ve Yardımcıları, Niğde Üniversitesi rektör ve yardımcılarının davet edildikleri halde toplantıya iştirak etmemeleri dikkat çekerken Niğde Valisi Alim Barut Başka bir programa iştraki nedeni ile gelemeyeceğini, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ile Niğde Esnaf ve Sanatkar Oda Başkanlarının Niğde dışında oldukları için iştriak edemeyeceklerini ilettikleri de öğrenildi.
Ömer Fethi Gürer toplantıda yaptığı konuşmada amacım Niğde ilinin bilinmeyenlerini gün ışığına çıkarmak dedi. Ve  Niğde için önemli dört kaynak eseri yazdım. Geleceğe önemli  belge ve bilgileri taşıdım.Umarım Niğdemiz için yararlı olur. Niğde ile anlatımından  ele alınacak yol Niğde değerlerini gün ışığına çıkarmaktır. Niğde Kapadokya’da olduğunu iyi anlatmak zorundayız. Niğde için yapmamız gereken el birliği ile Niğdemizi daha çok tanıtma ve anlatma çabası olmalıdır. Niğde kitaplarıma sahip çıkan çıkmayan herkese teşekkür ediyorum. Niğde için yapılması gerekenleri yaptığım içinde mutluyum.Umarım Niğdemiz bundan yarar görür “dedi. 
 
Editör: TE Bilişim