Yazarlar ve Sanatçılar Birliği (YAZSANBİR) yeni yönetimi Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ı makamında ziyaret etti. Akdoğan, belediyeciliğin sadece alt yapı, yol, asfalt yapan kurum olmadığını, kültür ve sosyal alanda da çalışmalar yaptıklarına dikkat çekerek; YAZSANBİR’in kültür, sanat alanında Niğde’de büyük bir eksikliği gidereceğini söyledi.
 
Göreve geldiği günden beri Niğde’nin tarihi, kültürel, folklorik ve doğal güzelliklerinin tanıtımına büyük önem verdiklerini vurgulayan Başkan Akdoğan, “Medeniyetlerin Yaşatıldığı Şehir Niğde'yi en iyi şekilde tanıtmaya anlatmaya gayret ediyoruz. Köklü ve zengin bir tarihi yapıya sahip olan Niğde'de, Belediye olarak tanıtım cd'leri, kitaplar, broşürler, dergiler ve bültenler yayınladık. Bu tür çalışmalara bundan sonra da devam edeceğiz” dedi.
 
Niğde Belediyesi olarak sanata, sanatçıya ve kültürümüze her zaman destek verdiklerini ve bundan sonra da destek vermeye devam edeceklerini ifade eden Başkan Akdoğan, “Yazarlar ve Sanatçılar Birliği ile işbirliği içinde kültürel ve sanatsal faaliyetler yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
 
Ziyarette geçtiğimiz Ağustos ayında kurulan dernek hakkında Başkan Akdoğan’a bilgi veren YAZSANBİR Genel Başkanı Hayrullah Eraslan, birliğin Niğde’de kültürel ve sanatsal yönden önemli bir ihtiyacı gidermek için kurulduğunu ifade etti. Eraslan, Niğde merkezli kurulan Yazarlar ve Sanatçılar Birliği’nin ilin kültür hayatına katkıda bulunmak için konferans, şiir şölenleri, panel, yazarlık okulu gibi etkinliklerde bulunacağını da sözlerine ekledi. Ziyaretin sonunda yazarlar Başkan Akdoğan’a kitaplarını hediye etti.












Editör: TE Bilişim