Yazarlar ve Sanatçılar Birliği(YAZSANBİR)  ile Nevşehir Üniversitesi Dil Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEDİM) ortaklaşa ‘Öykü Yazarlığı ve Anadolu Öyküleri ‘ konulu  panel yaptı.

 

Nevşehir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda  yapılan söyleşiye Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Yazarlar ve Sanatçılar Birliği Başkanı (Yazsanbir)  Başkanı Hayrullah Eraslan, Nevşehir Üniversitesi Bölüm Dekanları, Akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Açılış konuşmasını Nevşehir Üniversitesi Dil Öğretim uygulama ve Araştırma Merkezi (NEDİM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Filiz Meltem Erdem Uçar yaptı. Uçar,Nedim olarak kültür sanat Edebiyatı çok önemsediklerini belirterek ilk kez Nevşehirde Öykü üzerine  panel yapıldığını , bundan sonrada belli periyotlarla Dil ve Edebiyat Sohbetler dizisine devam edeceğini belirtti.

 

Yazarlar ve Sanatçılar Birliği Başkanı Hayrullah Eraslan da, yaklaşık 1,5 yıl önce yazar birliğini kurduklarını, Anadolu'da yaşayan ve edebiyat ve sanat dalında üretimde bulunan insanların sesini duyurmak amacıyla faaliyetlerini yürüttüklerini belirterek bundan sonraki proğramları hakkında bildi verdi.

 

Eraslan, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük illerde oluşan dar kapsamlı edebiyat çevrelerinin Anadolu’yu görmezden geldiğini dernek olarak bugüne kadar yaptıkları ve önümüzdeki süreçte de yapacakları faaliyetlerle Anadolu’da yaşayan ve eli kalem tutan önemli eser vermiş yazarların, sanatçıların sesi olmaya çalışacaklarını sözlerine ekledi.

 

Oturum başkanlığını  Yrd. Doç. Dr. Oktay Yivli’nin yaptığı  Panelde , Osman Aytekin, Murat Soyak, Lokman Zor, Halil İbrahim Tongur ve Mehmet Baş  Anadolu’da Öykücülük ve kendi öykücülük anlayışı hakkında sunumlar yaptı.

 

Proğram sonunda dinleyicilerden sorular alınarak yazarlar tarafıdan cevaplandırıldı.

 

Proğram sonunda panalistlere Nevşehir Üniversitesi Yöneticileri tarafından pkaket ve katılım Belgesi verildi.

 

Editör: TE Bilişim