Gıda, Tarım ve Hayvancılık BakanlığıEğitim Yayım ve Yayınlar  Dairesi Başkanlığı tarafından 2011 yılında yapılan '3.Tarım ve İnsan' konulu fotoğraf sergisi Niğde  Üniversitesi Kültür  ve  Sanat   Evi 'nde Niğdelilerin beğenisine sunuldu. 


Yarışmada
 dereceye giren 74 adet fotoğrafın bulunduğu sergiye NiğdeValisi Alim Barut, Ak Parti NiğdeMilletvekili Ömer Selvi, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Ak Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Emine Atıcı ve vatandaşlar katıldı.

Sergi hakkında bilgi veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nizamettin Bilhan, "Anadolu'da  hayat  bulmuş onlarca medeniyet, insanlık  tarihi  için kilit taşı olan yüksek bir tarım kültürünü  meydana getirmiştir. Bu  kültür  ve birikimin  bir sonucu olarak Anadolu insanı tarımsal üretimi sadece maişet giderici bir faaliyet olarak algılamamış, aynı  zamanda  edebiyatına, müziğine, sanatına , mimarisine zengin tarım  kültürünü  destansı bir şekilde yansıtmıştır. Gerçekleştirdiğimiz bu sergiyle ülkemizin sahip olduğu  doğal  zenginlikleri ve tarımsal  kültür   birikimini  objektifler aracılığı ile  gözler önüne sermek istedik." dedi. 

Fotoğraf : Erdal GÜÇER

Editör: TE Bilişim