Niğde'de 66 yaşındaki 50 yıllık terzi ve aynı zamanda yıllardır Terzi Odası Başkan Yardımcılığını yürüten Hacı Osman Akpınar "Yılın Ahisi" olarak kaftan giydirildi.





Haber Selim GÖKEL

Geçtiğimiz hafta, Bingöl-Muş karayolundaki terör saldırısında Jandarma Çavuş Mehmet Dildari'nin şehit olması dolayısıyla ertelenen Ahilik Haftası kutlama töreni, NESOB’un organizesi ile bugün gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Vali Alim Barut, Ak Parti Milletvekili Ömer Selvi, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ufuk Nayır, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (NESOB) Başkanı Fahri Eker, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özmen, CHP İl Başkanı Ünal Baykan, MHP İl Başkanı Hakan Er, bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri, esnaf odası başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Alim Barut, törende yaptığı konuşmada, Ahiliğin Selçuklu ve Osmanlı toplumunun ana mihengi ve direği olduğunu vurgulayarak, tarih iyi incelendiğinde Ahilik müessesesi ne kadar güçlü ise devletin de o kadar güçlü olduğunun görüldüğünü söyledi.

Barut, "Çünkü devletin en önemi dayanağı olan insanın ruhuna, ekonomik, sosyal, hayatına hitap ediyor. Aziz Türk milletinin müesseseleştirdiği ve kendine has olan bu teşkilat, insanlığa yüzyıllardır hizmet eden bir teşkilat" dedi.

NESOB Başkanı Fahri Eker de, Osmanlı'dan bu güne kadar ülkenin en zor zamanlarında Ahiler'in her türlü fedakarlığı gösterdiğine dikkati çekti.

ŞED KUŞATMA EKİBİ VE MEHTERAN KAYSERİ’DEN

Konuşmaların ardından Kayseri Ayşe Baldöktü Mesleki Eğitim Merkezi öğretmenleri, kalfalıktan ustalığa geçişi temsil eden şed kuşatma törenini canlandırdı.

Niğde’de  50 yıldır terzi olan ve "Yılın Ahisi" seçilen Hacı Osman Akpınar'a (66), Vali Alim Barut tarafından Ahilik kaftanı giydirilerek plaket verildi.

NTV’nin GÖNLÜ ALINDI

Geçen yıl yerel gazete temsilcilerine verilip, Niğdetv’ye plaket verilmemişti. Bu yıl basın kuruluşu olarak  sadece Niğdetv –NTV ‘ye plaket verildi. Yılın en genç, en deneyimli  esnafları ile  bayan esnaflara ve  geçen yıl Somali insani yardım kampanyasına katkı sağlayan oda başkanlarına plaket verildi. Plaket alanlar ve Teşekkür Belgesi alan Esnaflar uzun kuyruk oluşturdu.

BOR ESNAFINA TEŞEKKÜR VE PLAKET VERİLDİ.

Bor ilçesi Esnaf Oda ve Temsilcileri de törende yerini aldı. Her alanda bir Borlu bir çok esnaf plaket ve teşekkür belgesi ile onurlandırıldı.

 

Tören, mehter takımı eşliğinde esnaf kortejinin geçişi ile sona erdi. Törenin ardından Belediye önündeki Türk Büyükleri Heykellerinin önünde konuklara etli bulgur pilavı, tatlı, aşure ve Ulukışla Esnaf Odasının her yıl olduğu gibi bu yılda kurduğu gözleme çadırında ikramlarda bulunuldu.

 

 

Editör: TE Bilişim