CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kültür ve Turizm Müdürü Basri Akdemir ve İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ali Osman Bağcı’yı ayrı ayrı ziyaret ederek her iki kurumun çalışmaları hakkında bilgi aldı. 
 
Niğde’nin daha kapsamlı bilimsel araştırmalara ve kazı çalışmalarına ihtiyaç duyduğunu söyleyen Gürer, Niğde’nin  var olan doğal ve tarihi zenginliği ile turizmden yeterli payı alamadığını söyledi ve kentte  ihtiyacı karşılayacak bir kütüphane  yapılmasının şart olduğunu ifade etti.
 
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Kültür ve Turizm Müdürü Basri Akdemir’den Niğde’nin tanıtımına yönelik çalışmaların yanı sıra, il genelinde yürütülen bilimsel kazı çalışmalarıyla ilgili bilgi aldıktan sonra yaptığı açıklamada, kentin Kapadokya bölgesi içinde yer alan ve ilk insanın yaşamından bugüne tarih izleri taşıyan tarih ve kültür zengini bir il olduğunu, ancak yeterince tanınmadığını belirtti. 
 
Niğde’ni tarihi değerlerinin gün yüzüne çıkarılması, tanıtılması, turizmden daha fazla pay alınması için yapılması gereken çok iş olduğuna vurgu yapan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bürokratların  çabasına siyasilerin de katkı sağlaması gerektiğini belirterek sponsor olarak kurum ve kişilerin de bu alanda desteğinde ihtiyaç olduğunu ifade ederek kültürel yapılarda destek olmalarını istedi.
 
Niğde’nin  her köy ve Kasabasında gün ışığına çıkmayı bekleyen tarihi değerler bulunduğunu kaydeden Ömer Fethi Gürer, “çalışmalara rağmen yapılması gereken çok iş var. Niğde’de keşfedilecek çok alan var. Niğde Kültür Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğünün çalışmalarını daha da genişletmesi gerekiyor. Meclis gündemine Niğde’nin her sorununu taşıdığım gibi kültürel ve tarihi zenginlikleri de bakanlıklara iletiyorum. Niğde’nin tarihi doğal ve kültürel zenginliklerinin çalışmalarla ortaya çıkarılması gerekiyor" dedi. Kültür ve Turizm Müdürü Basri Akdemir yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

YENİ KÜTÜPHANE ŞART
 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ali Osman Bağcı’yı ziyaretinde yaptığı açılamada ise  Niğde ilinde kütüphanelerin önemine değindi. Niğde’de kapsamlı bir kütüphane binasına gerek olduğunu bu konuyu bakanlık düzeyinde gündeme taşıyacağını ifade etti.
Gürer, “Kütüphanelerin sayısının artırılması Niğde için çok önemli. Niğde’ye kitap okuma anlamında teşvik edici çalışmaların yanı sıra yeterli sayıda kütüphane yapılması ve yeterli kütüphane görevlisinin de verilmesi gerekiyor.  Kütüphane gibi toplumu bilgiyle buluşturacak merkezlerin nitelikle hizmet verebilmeleri için yeterli kadrolar sağlanmalı, daha çok kitap okumaya toplum teşvik edilmeli, kahvehane ve Caferlerde zaman geçiren gençleri kitap ile buluşturacak modern bir kütüphane Niğde'mize yapılmalıdır. Kitap okumaktan uzaklaşıyoruz. Kitabı sevdirip okumaya teşvik için kütüphane çok önemli bir merkez. Desteklemeli ve sahiplenmeliyiz" dedi.
 
 
 
Editör: TE Bilişim