Niğde'nin en büyük sosyal organizasyonu olan Niğde Üniversitesi Bahar Şenlikleri bu dönem yapılmayabilir. 


Haber : Erdal GÜÇER



 Edindiğimiz  bilgiye göre ; Geleneksel olarak düzenlenen ve geçtiğimiz yıl 11.'si yapılan her yılın Mayıs ayında 5 gün süren Niğde Üniversitesi Bahar Şenlikleri'nin düzenlenmesi artık çok zor görünüyor.

Bunun nedeni ise  üniversite harçlarının kısmen kaldırılmasıyla birlikte Sayıştay’ın ülke genelindeki üniversite rektörlüklerine gönderdiği resmi yazıda üniversite giderlerinin kısılması yönünde yapılan tavsiyeymiş.


Sadece Niğde Üniversitesi değil, tüm üniversitelerin bu gibi programlar yapması artık çok zor görünüyor,  ancak  bu tür programlar yasaklanmış değil.


Maddi giderleri karşılayacak sponsor veya sponsorlar  bulunması halinde Bahar Şenlikleri'nin yapılmasında hiçbir sorun yok.

                               

  En az 150 bin Türk Lirası…

 

Bu gibi programların yaklaşık toplam bütçesi 150 bin lira kadar. Niğde Üniversitesi Bahar Şenlikleri'nde yapılan organizasyonlarla zaten bu tutarın bir kısmı sponsorlar ve organizasyon firması tarafından satılan standlarla karşılanıyordu. Niğde Üniversitesi'nin hiç bir maddi katkısı olmadan sponsor aracılığı ile maliyetin karşılanması ile Bahar Şenlikleri'nin yapılması mümkün olabilecek ki bu ihtimalin de zor olduğu öngürülüyor. 



Sosyal ve Ticari yaşamı daralan bir Niğde'ye doğru...


Niğde halkı ve Üniversite bütünleşmesini sağlayan, Niğde'nin en büyük sosyal ve ticari organizasyonlarından birisi olan Bahar Şenliklerinin gerçekleşmesinin çok zora girmesi Niğde Üniversitesi öğrencilerini ve Niğdelileri üzdü. İçine kapanan bir üniversite ve her geçen gün sosyal ve ticari  yaşam alanı daraltılan-dayatılan  bir Niğde'ye doğru gidildiği görülüyor. 


Editör: TE Bilişim