Niğde Fotoğraf Amatörleri Derneği (NİFAD), SODES tarafından finanse edilen ve proje ortağıHüdavend Hatun İşitme Engelliler Okulu öğrencileri ile yürüttüğü "Sessiz Fotoğraf" projesi kapsamlı bir şekilde sürdürmeye devam ediyor.

Sessiz Fotoğraf projesi kapsamında öğrenci etkinlikleri çerçevesinde sinema etkinliği düzenleyen NİFAD, Madagaskar 3 animasyon filmine 35 işitme engelli öğrenci ve 20 dernek üyesi olmak üzere 55 kişiliksinema etkinliği düzenledi. Filim öncesi işitme engelli öğrencilere işaret dili ile film hakkında bilgi verildi.

NİFAD üyeleri ve İşitme engelli öğrenciler filmi büyük bir keyifle izledi.

NİFAD Başkanı Mustafa Doğan Şahiner: “ Sessiz Fotoğraf projesi büyük bir özveri ile yürütmeye devam ediyoruz.İşitme engelli arkadaşlarımızla birlikte güzel vakit geçirmenin keyfini yaşıyoruz. Sessiz Fotoğraf projesi bir sevgi projesidir. Amacımız sessiz hayatlara dokunup, sessiz yüzlerdeki gülümsemeye katkı sağlamaktır. 2014 de de devam edecek projemizde sinema, müze ve öğrenci gezileri ile projenin sosyal ayağını yürütmeye devam

edeceğiz. Öğrenci gezilerimiz Nisan ve Mayıs ayları içerisinde Hatay,Gaziantep ve Kapadokya' ya günübirlik geziler yapılacaktır. Sodes kapsamında işitme engelli öğrencilerimize yürüyüş botu ve fotoğraf makinesi alınmış olup bu gezilerde çektikleri fotoğraflarla proje çıktısı olarak sergi ve fotoğraf kataloğu hazırlanacaktır. Projeyi yürütmemize yardımcı olan NİFAD gönüllü üyelerimize, Hüdavend Hatun İşitme Engelliler Okulu Müdürümüze, Proje sorumlusu ve işaret dili eğitmenimiz Adem Nuh Dönmez, Proje koordinatörümüz Bahar Şahiner Öke, Milli Eğitim Müdürümüz Halil İbrahim Yaşar ve projeyi finanse eden Niğde Valiliği'ne teşekkürü bir borç biliriz” dedi.
Editör: TE Bilişim