Macaristan Başkonsolosu Cabor Kıss’den Vali Alim Barut’a ziyaret.

 

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Niğde’ye gelen, Macaristan İstanbul Başkonsolosu Cabor Kıss ile Türk-Macar İşadamları Derneği Başkanı Osman Şahbaz Niğde Valisi Âlim Barut’u Makamında ziyaret etti.

 

Vali Âlim Barut ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek şunları söyledi; “Macaristan’ı gezme fırsatı bulduğumdan, Macar halkının bizim Ülkemiz hakkındaki iyi hislerinden haberdar oldum. Ayrıca birbirimize benzediğimizi biliyorum. İlimize gelmiş olmanızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah ev sahipliğini iyi yaparız ve sizi memnun yolcu etmek bize nasip olur” dedi.

 

Başkonsolos Cabor Kıss’de sizin misafirperverliğinizden dolayı çok memnunun ve çok mutluyum derken sözlerine şöyle devam etti; “Türkiye’deki gelişimi, yükselmeyi biz hayranlıkla izliyoruz. Türkiye değişik yerlerle donatılmış güzel bir yerdir. Çok farklı ve değişik insanlar yaşayan bir ülke. Çok güzel ve gurur verici bir tarihe sahipsiniz. Biz de bu tarihin bir parçasıyız yani ortak tarihimiz var” dedi.

 

Daha sonra Valilik Şeref Defterini imzalayan Başkonsolos Kıss’e ziyaretin anısına, Vali Barut Niğde’yi tanıtan plaket, Başkonsolos Kıss’de Vali Barut’a kitap ve plaket verdi.

















Editör: TE Bilişim