Niğde-Karadenizliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yeni yönetimiyle bir basın toplantısı düzenledi. 

Yeni Yönetim kurulu başkanlığına seçilen Mustafa Uysal, Başkan Mustafa Uysal, Başkan Yardımcısı İlyas Çap, Sekreter Ümit Aktan, Muhasip Lütfi Güler, üye Recep Belür ve yine üyelerde ayrıca Niğde Belediye Basın Yayın Müdürü Gökhan Demircioğlu Dernek binasında basın mensuplarıyla buluştu.

Derneğin faaliyetlerinden bahseden Başkan Mustafa Uysal, önceki yıllar yapılan Hamsi şenliğini geleneksel hale getirerek her yıl yapmayı planladıklarını söyledi.
Karadenizliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uysal yaptığı açıklamasında şunları söyledi; “Derneğimiz 2006 yılında kuruldu. Kurucu başkanlarından Abdullah Eyüpoğlu, Sebahattin Çap, Ahmet Turgut ve diğer arkadaşlarla birlikte derneğimizi faaliyete geçirmiştik. 2007 yılında lokal açılışı olunca bu binaya taşındık. Şuan da 177 kayıtlı üyemiz var. Kurulduğundan beri Karadenizli hemşerilerimiz arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlayan bir gayret içerisindeydik. Hemşerilerimizi tanıştırdık bir ara getirdik. Hemen hemen Niğde’ye gelen bütün Karadenizliler buraya uğrar bir çay içer sohbet eder. Biz de düğün dernek, gibi organizasyonlarda haberdar edip birlikte oluyoruz. Önceki yönetimdeki arkadaşlarımız pek faaliyet yürütemediler ama biz nasip olursa biz bunu çok daha aktif hale getireceğiz.

3-4 yıl önce Hamsi şenliği yapıyorduk bu anlamda da Niğdelileri de bir araya getiriyorduk. Veb sitemiz şuan da faal. Niğde çevresindeki Karadenizli arkadaşları Üniversiteye gelen öğrencileri bir araya getiriyoruz. Öğrenci kardeşlerimize her zaman yardımcı oluyoruz. Daha önceki yönetim dönemlerinde 5-6 öğrencimize burs olarak yardımcı oluyorduk. Dernek haricinde sponsor arkadaşlarımızla öğrencilerimize destek veriyoruz.

Ağustos ayında dernek olarak bir piknik düzenleyeceğiz. Mutlaka kış mevsimi geldiğinde hamsi şöleni yapmayı planlıyoruz. Listemizde kayıtlı olan Karadenizli ve kayıtlı olmayan hemşerilerimizle buluşup bir yemek organize edip tanışma ve kaynaşma programı düzenleyeceğiz. Karadeniz’e bir gezi düzenlemeyi planlıyoruz” dedi.


Editör: TE Bilişim