Atatürk'ün Niğde'ye gelişinin 82. yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında, Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü Niğde'de konser verecek. Dünyanın bilinen en eski Mehteran ekibinin İl Jandarma Komutanlığının girişimiyle vereceği konser, Kent Meydanı'nda saat 16.00'da başlayacak.

Niğde'nin Onur Günü kutlama etkinlikleri, saat 09.30'da 5 Şubat Meydanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kortej halinde yürüyüş ile başlayacak. Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından şiirler okunacak ve çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek.  Kutlama etkinlikleri kapsamında Kültür Merkezi'ndeki sergi gezilecek,Atatürk Şeref Defteri imzalanacak.

5 Şubat Atatürk'ün Niğde'ye gelişinin 82. yıldönümü kutlama etkinlikleri, Niğde Belediyesinin katkılarıyla renkli görüntülere sahne olacak. Niğde Belediyesi'nin Niğde Valiliği ve İl Jandarma Komutanlığı'nın organizasyonunda Niğde'de ilk kez konser vermesinin sağlayacağı Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü, tamamı rütbeli 75 askerlerden oluşuyor. "Estergon Kalesi", "Ceddin Deden", "Hücum Marşı" ve "Genç Osman" gibi sevilen eserlerin sunulacağı Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Birliği Konseri, saat 16.00'da Kent Meydanı'nda başlayacak.

 

Editör: TE Bilişim