Dünyaca ünlü Fransız piyanistler Nima Sarkechik ve Tristan Pfaff, ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Niğde Okullarının davetlisi olarak Niğde’ye gelerek bir piyano resitali düzenledi.
 
Niğde Üniversitesi Derbent Kültür Merkezi salonunda gerçekleşen resitale ODTÜ Koleji öğrencileri, öğretmenleri, velileri, müzik bölümü ile güzel sanatlar lisesi öğrencileri ve pek çok vatandaş katıldı. Gecede önce Nima Sarkechik, daha sonra Tristan Pfaff sahne aldı. Zaman zaman birlikte dört el piyano da çalan sanatçılar resitalin final bölümünde çaldıkları eserlerle izleyicileri mest etti.


Konuyla ilgili okul müdürü Aydın Akbaş şunları söyledi:
"Okulumuz sanat etkinlikleri kapsamında dünyaca ünlü sanatçıların Niğde'ye gelerek böylesine güzel bir etkinliğin gerçekleşmesinden büyük mutluluk duyuyoruz. Okulumuzun daveti üzerine dünyanın birçok yerinde yoğun programlarına rağmen Türkiye'ye gelen ve katılımcılara muhteşem bir sanat gecesi yaşatan sanatçılar Nima Sarkechik ve Tristan Pfaff bizleri onurlandırmıştır. Niğde'de uluslararası düzeyde bir piyano resitali gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bugünlerde kardeşlik, sevgi ve insanlığa ait ortak değerlerin pekiştiği bu tür sanatsal etkinliklere daha çok ihtiyacımız var. Bundan dolayı Fransız dostlarımıza çok teşekkür ediyorum. Sanat etkinliklerimize her zamanki gibi destek olan okul aile birliği başkanımız Cevdet Eroğlu ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum." 


Büyük ilgi ve beğeni toplayan programın sonunda Okul Müdürü Aydın Akbaş, sanatçılar Nima Sarkechik, Tristan Pfaff ve programın düzenlenmesine katkı sağlayan Cevdet Eroğlu'na plaket takdim etti.
 
Editör: TE Bilişim