Niğdeli yazar ve eşinin İstanbul’dan Konya’ya yürüyüş hikâyesi kitaplaştırıldı…
 
Geçtiğimiz yıl İstanbul'daki Yenikapı Mevlevihanesi'nden çıkıp Konya'ya, Mevlâna'nın türbesine yürüyerek giden Ceyda-Emrah Altuntecim çifti, yolculuklarını ve yol boyunca yaşadıklarını 'Aşk Yolunda Adım Adım' ismini verdikleri kitapta topladı.

Nüfus Kütüğü Niğde’nin Bor ilçesi, Çukur Mahallesi olan Emrah Altuntecim’in, eşi Ceyda Altuntecim’le geçen yıl başlattığı yürüyüşün hikâyesinin anlatıldığı kitap yayımlandı. Timaş Yayınları'ndan çıkan kitapta çiftin başından geçen 'ibretlik' hikâyeler dikkat çekiyor.
Her şey çalışma odasında vereceği konferansa hazırlanan Emrah Altuntecim'in salondaki eşine "Yürüyelim Ceyda!" diye seslenmesiyle başlar. O an içinde uzaklara yürüme isteği uyanan genç adam "Nereye?" diye soran eşine verecek cevap bulamaz. Çünkü sadece sonsuza kadar yürümek ister. Mevlâna'ya yürüme fikri Ceyda Altuntecim'den gelir.

İstanbul'dan Konya'ya Mevlâna'nın türbesine yürümeye karar veren çift, Mevlâna'nın torunu Esin Çelebi'yi arar. Onun da tavsiyesiyle yürüyüş 13 Ağustos'ta başlar, Mevlâna'nın doğum tarihi olan 30 Eylül'de sona erer.
Henüz mürekkebi kurumamış bir kitap olan 'Aşk Yolunda Adım Adım' Ceyda-Emrah Altuntecim çiftinin aşk yolunda 49 gün süren yolculuğunun meyvesi. Çift, yolculukları boyunca her gün not tutmuş.
Tanıştıkları insanları, yaşadıklarını, ziyaret ettikleri türbelerin hikâyelerini, ibretlik olayları anlatmış. Zaten Emrah-Ceyda Altuntecim çifti eserin başında Kâbe yoluna çıkan, "Varamazsak da o yolda ölürüz." diyen iki karınca hikâyesine atıfta bulunuyorlar.




 


Editör: TE Bilişim