Niğde Dernekler Federasyonu ve Niğde Valiliği tarafından 20 – 23 Kasım tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak olan 4. Niğde Tanıtım Günleri ile ilgili Niğde Dernekler Federasyonu Başkanı Emin Özer basın toplantısı yaptı.

Haber; Selim GÖKEL
Foto-Video; Yasin YURTMEN


 
Niğde Grand Hotel’de yapılan basın toplantısına Niğde Dernekler Federasyonu Başkanı Emin Özer ile birlikte Ruan organizasyon firması proje koordinatörü Yeliz Öztürk’te katıldı.
 
4. Niğde Tanıtım  Günleri için yapılan hazırlıkları ile birlikte nasıl olması gerektiği hakkında bilgiler veren Emin Özer, bazı  serzenişlerde de bulundu.
 
Dernekler Federasyonu Başkanı Emin Özer; Daha önce Niğde Valiliğinde bir çok bileşenlerin ve organizasyon firmasının katıldığı bir toplantı yaptık, bu çok verimli oldu. Bu toplantıda geçmişte yapılan Niğde Tanıtım Günlerinde kadük kalan konuları görüştük. Sayın Valimiz bu organizasyonu yürütme konusunda federasyonumuzu yetkili kıldı, kendilerine teşekkür ediyorum.

 
SATIŞLAR AKM DIŞINDA  ÇADIRLARDA YAPILACAK
 
Niğde Tanıtım Günleri’nin 4.’sünün diğerlerinden farklı olmasını istiyoruz Yeni renkler ve farklılıklar olacak. Farklılıklardan biraz bahsetmek istiyorum. Daha önce, AKM’nin içerisinde maalesef önceki tanıtım günlerinde halı da satıldı, lahana da satıldı, patates de satıldı. Ankara yaşayanlar bilirler ki,  AKM içerisinde kültür tanıtımı yapılır, tarih tanıtımı yapılır, ilin kültür manasında öğeleri neyse onun tanıtımı yapılır. Gıda stantlarını AKM dışına çadırlara alacağız, satışların dışarıda kurulacak çadırlarda yapılmasını sağlayacağız. AKM içerisinde, ticaret odaları, belediyeler, kurumlar kendi sunumlarını yapacak. Satışlar ise dışarıda yapılacak bu durumun ticari anlamda da verimli olacağını düşünüyorum.
 
“MEŞHUR NİĞDE HAMSİSİ” DİYE TABELALER VARDI
 
Emin Özer; Bir diğer konu, maalesef önceki tanıtım günlerinde Niğde’nin esnafını götüremedik. Niğde’nin tavası, mangır çorbası gibi bir çok zenginliğini götüremedik. Niğde Gazozu, Çakmaklar Gıda, Şehir Lokantası gibi bir çok firmanın katılmasını istiyoruz. Burada illa kar etmek gibi bir hedeflerinden öte, biz büyük firmalara, toptancılara  davetiyeler göndereceğiz, onlar gelecek,  bizler esnaflarımızdan sunum yapmasını, tanıtım yapmasını da istiyoruz. Biz Niğde’nin bütün unsurları ile orada olmasını istiyoruz. Daha önceki tanıtım günlerinde “Meşhur Niğde hamsisi” diye tabela asıldığına şahit olduk, bu bana göre Niğde’nin ayıbı, biz bunlara dikkat edeceğiz’’ diye konuştu.
 
 
Başkan Özer, sonuçta bir tanıtım yapıldığını. Tanıtımın reklamdan geçtiğini, bu organizasyonun bütçesinden büyük oranda reklama harcama yapılacağını, Raket, bilbord, mega, masklar, metro istasyonları gibi tüm Ankara Niğde Tanıtım Günleri ile ilgili tanıtım ve  reklamların yapılacağını belirtti.

 
Organizasyon firmasının Niğde firması yerine Ankara firması olması üzerine bir soru üzerine, Emin Özer “ Son iki tanıtım günlerini Niğde firması yaptı. Ben şahsen “büyüyen kol bizden olsun” mantığıyla düşünen biriyim. Ama firmaların Cv’leri de çok  önemli, biz Cv üzerine odaklandık. Biz doğru bulduğumuz firmayla anlaştık.  Biz amatör bir iş yapmak istemiyoruz, şunu da söylemek istemiyorum, önceki firmanın amatör olduğuna dair bir polemiğe girmek de istemiyorum ama bir çok firma araştırdık, yaptıkları işlere baktık. Şuan ki firmamız, yurt dışı ve yurt içinde  bir çok organizasyon yapmış. Trabzon Tanıtım Günlerini 5 defa yapmışlar ve bu günlere gıpta ile baktığımız işler yaptılar. Bütün bunlardan dolayı Ruan Organizasyon firmasını seçtik.

 
Stand fiyatlarının geçen sene ile aynı olduğunu da belirten Özer, bir çok esnaf ile anlaşma yaptıklarını ve anlaşmaların da devam ettiğini belirttiği konuşmasında, bu konularda Karadenizlilerin tutkunluğunun örnek alınması gerektiğini,  Niğde’nin bütün ürünleri ile, bütün kültürü ile Ankara’da olmasını istedi.

Ruan Organisazyon firması koordinatörü Yeliz Öztürk ise yapılacak reklamlar hakkında bilgi verirken, daha önce oluşan ve basın mensuplarının tepkisini çeken, internet wifi sorunun çözüleceğini söyledi. 

 
 
Editör: TE Bilişim