Kırmızı et fiyatlarındaki artış ve büyükbaş kurbanlık fiyatları Niğde’de vatandaşların küçükbaş kurbanlıklara yönelmesine neden oluyor.  Yılbaşından beri sürekli değişim gösteren kırmızı et fiyatları bu yıl kurban tercihlerinin de değişmesine neden oluyor. Büyükbaş kurbanlıklarda hisse aralığı ortalama 11-17 bin arasında seyrederken küçükbaş kurbanlıkta ise fiyatlar 5 ile 8 bin aralığında değişim gösteriyor. 

Mevcut ekonomik koşulların kurban ibadetini zora soktuğunu belirten Niğdeliler kesim fiyatları bahanesi ve Kurban Bayramı nedeniyle fiyatların anormal oranda artırıldığını söylediler.  Vatandaşlar, her sene olduğu gibi bu sene de Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla büyükbaş hayvanların kıymete bindiğini belirterek, “bu sene özellikle et fiyatlarındaki artışta eklenince fiyatlar geçen senenin 2 katını bile aştı. 7 kişilik bir daha için 100 bin liranın üzerinde fiyat isteniyor. Kurbanlık almak için gittiğimiz besiciler kurbanlıklardan önce kaç kişi olduğumuzu sorup ona göre para istiyorlar. Kurbanlığın beğenilip beğenilmemesinin onlar için bir kıymeti yok. 

Halk Bank Niğde Sanayi Şubesi Açıldı Halk Bank Niğde Sanayi Şubesi Açıldı

Büyükbaş kurbanlıklardaki bu fiyatlar bizlerin kurbanlık tercihlerinin de değişmesine neden oluyor. 15 bin lira kurbana fiyat veremeyecek olan geçen yılki ortakların en az yarısı küçükbaş kurbanlığa yöneldi. Şu anda birçok ağıldan kurbanlıklar satılmaya başlandı. Bir defa büyükbaş kurbanlık için gezenler istemeseler de küçükbaş kurbanlığa yöneliyorlar. Bu yüksek fiyatlar nedeniyle kurban tercihleri değişeceğinden 70 bin edecek hayvanına 100 binden fazla isteyen besiciler de bundan sonra kurban döneminde kazanamayacaklar.  Her sene birçok bahane ile yapılan zamların bu yılki sebebi kırmızı etteki kesim fiyatları. 200 ile 250 lira arasında değişim gösteren kesim fiyatlarını emsal gösteren besiciler kurban için 300 ile 350 lira talep ediyorlar” dediler. 

Editör: Selim GÖKEL