Türkiye’de uygulanmakta olan “Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi” kapsamında, projenin tanınırlığını sağlamak, üreticilerin teknik bilgisini yükseltmek, bu projede görev alan paydaşların iş birliğini geliştirmek genelde Türkiye özelde Niğde küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin, mevcut durumunu ortaya koymak amaçlanıyor. Geleceğe yönelik yol haritasını oluşturmak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Hayvancılık ve Su Ürünleri Araştırmaları Dairesi Başkanlığı, Niğde İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Türk Tarım –Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi öncülüğünde 30-31 Mart 2020 tarihlerinde çalıştay düzenlenecek.

Türkiye Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği Niğde İli Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği Stratejik Yol Haritası Belirleme Çalıştayı ön bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Niğde Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Asım Baş, TURJAF Editörü Prof. Dr. Ahmet Şekercioğlu, Niğde İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şuayip Demirkol katılım gösterdi.

Toplantıda konuşan TURJAF Editörü Prof. Dr. Ahmet Şekercioğlu, 30-31 Mart 2020 tarihlerinin ilimiz açısından önemli bir gün olduğunu belirterek, yapılacak olan çalıştay da Türkiye’de ki küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin genel olarak değerlendirileceğini ve Niğde ili küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yol haritasını belirleneceğinin altını çizdi. Şekerci, yapılacak olan çalıştay da bakanlığa bilgi sunulacağı ve 30’a yakın bilim insanının bu çalıştay da bildiri sunacaklarını da sözlerine ekledi.

Niğde Tarım Kimliği Olan Bir İl

Niğde Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş, Niğde’nin genel yapısı ile konuşacağını söyleyerek, Niğde’nin tarımda markalaştığının altını çizdi. Baş, “Niğde tarım kimliği olan illerimizden bir tanesidir. Bizde bütün kurumlarla birlikte Sayın Valimiz Yılmaz Şimşek önderliğinde elimizden gelenin en iyisi yapıyoruz. Koyun keçi yetiştiriciliği konusuna gelirsek, Türkiye’nin en iyi 3 ili arasında yer alırız. Çalıştay ilimiz açısından büyük önem arz ediyor emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Hedeflerimize Ulaşacağız

Niğde İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şuayip Dermikol’da ilimiz için büyük bir öneme sahip olan çalıştayın hayırlara vesile olmasını dileyerek, halk elinde ıslah projeleri kapsamında 6 projelerinin olduğunu söyledi. Demirkol, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğini daha da geliştireceklerini ve hedeflerine ulaşacaklarını belirtti.

Editör: TE Bilişim