Enerji sektöründe birçok yerli ve yabancı firmanın gözdesi haline gelen Niğde her geçen gün verimli tarım arazilerinin yanı sıra güneş enerjisi potansiyeli ile de kendinden söz ettirmeye devam ediyor.

Kentin birçok bölgesinde güneş enerji santralleri kurulmaya devam ederken, bu santrallere de malzeme üreten tedarikçilerin yanı sıra yatırımcıların da teknolojilerine katkı sağlamaya devam ederken, Koç Holding de Niğde’deki projesi için çalışmalarını sürdürüyor. 
Koç Holding’in ilk otomotiv sektörü yatırımı olan Otokoç Otomotiv’in öztüketim amaçlı kuracağı 10 MW kurulu gücünde güneş santralinin tüm mühendislik, üretim, teslim ve montaj işlemlerini kurulum için anlaşma imzaları atılan firma yapacak.

İŞKUR Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği Başvuruları Başladı İŞKUR Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği Başvuruları Başladı

Koç Holding şirketlerinden Entek Elektrik, Sürdürülebilir enerji dönüşümü projeleri kapsamında Türkiye mobilite şirketi Otokoç Otomotiv ile toplam 10 MW kurulu gücündeki arazi güneş enerji santrali (GES) için EPC sözleşmesi imzaladıklarını duyurdu. Duyuruya göre, anlaşma ile Otokoç Otomotiv'in Genel Müdürlük kampüsü ve tüm perakende şubeleri enerjisini Niğde’de inşası devam eden Güneş Enerjisi Santrali’nden sağlayacak.
İlk olarak 2023 yılının Ocak ayı ortalarında gündeme gelen yatırım hızla devam edecek. Böylece Koç Holding Niğde’de 10 MW kurulu gücünde lisanssız güneş enerji santrali kurulacak.
Otokoç, santral için 130 milyon TL yatırım yapmayı hedefliyor. 111 bin metrekarelik alanda kurulumu tamamlanacak olan santralde 550 Wm gücünde 20 bin 670 adet panel ve 350 kW gücünde 32 adet evirici kullanılacak.

Editör: Selim GÖKEL