Niğde İl Genel Meclisi,  Meclis Başkanı Mahmut  Peşin başkanlığında toplantı. 

Haber: Selim GÖKEL
Video: Enes Can ÖZMEN




Yapılan Meclis toplantında bir önceki toplantıda olduğu gibi   MHP’li üye Vedat Kirazcı’nın  Niğde’nin sorunları ilgili soru önergeleri tartışıldı.

 

KİRAZCI; GRİBAL ENFEKSİYON AKKAYA’DAN  MI?


Altunhisar bölgesinden İl Genel Meclis Üyesi olan Vedat Kirazcı toplantı sırasında; Geçtiğimiz haftalarda bir çok kişi yüksek ateşten dolayı hastanelere başvurdu. Hastaneler doldu taştı buna bizzat bizde şahit olduk. Bu rahatsızlığın nedeninin Akkaya Barajı çevre kirliğinden dolayı olduğu söyleniyor, bu konuda bir araştırma ve çalışma var mı?” dedi.

PEŞİN; “BİRİLERİNİN YARAYI KAŞIMA DERDİNDEN…” 

 

Kirazcı’nın bu soru önergesine  İl Genel Meclisi Başkanı Mahmut Peşin cevaben; Gribal virüslerin yaygınlığı, sadece Niğde’de değil, bütün Türkiye’de var, Dünya da daha ağır geçirilen gribal vakalar var. Bu Akkaya Barajından değil, bu bir şehir efsanesi veya birilerinin bu yarayı kaşıma derdinden kaynaklanmaktadır” dedi.

 

Niğde’nin Trafik sorunu da soran Vedat Kirazcı, Niğde’de  yaşanan trafik sorununa” Bor’dan Niğde- Derbent kavşağına kadar   8-10 dakika da geliyoruz ama oradan İmam Hatip Meydanına kadar 20 dakika da gelebiliyoruz” şeklinde örnek vererek trafik konusunda Niğdelilerin yaşadığı sorunu dile getirdi.   Parkomatın diğer illerde mahkeme kararı ile iptal edilmesine rağmen, Niğde’de neden devam ettirildiğini, İl Trafik Komisyonunun Niğde’nin bu büyük sorunu karşısında  bir çalışması olup olmadığını da sorularına ekledi. Kirazcı yine  Bor İlçesinde kurulması planlanan Niğde-Bor Enerji İhtisas Bölgesi’nin durumunu da sordu.

 

PARKOMATIN TEKRAR UYGULANMASINI VATANDAŞ İSTEDİ

 

İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin bu soru önergelerine ;  Belediye Başkanımızın Niğde’nin trafik sorununu çözmekle ilgili projeleri var.  Şehir merkezindeki trafik konusu il genel meclisimizin konusu değil, tabi ki tavsiyelerimiz olabilir, yardımcı olunabilir.  Parkomat ile ilgili ise bir dönem ihalesinden sonra askıya alınmıştı ama vatandaşlarımızın hepsi belediyemize “lütfen parkomadı  geri getirin” diye yoğun şekilde talepte bulundu. Çünkü ana caddede parkomat olmadığından  uzun süreli parklar  olduğundan ciddi sıkıntılar meydana geldi.”şeklinde cevapladı.

 

ENERJİ İHTİSAS BÖLGESİ  ÇALIŞMALARI BAKANLIK NEZDİNDE DEVAM EDİYOR

 

Bor Enerji İhtisas Bölgesi konusundaki soruya ise İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin;  Enerji İhtisas Bölgesi ile ilgili Niğde-Bor Karma Organize Sanayi bitişinde 7 bin dönümlük alanda, Vali Beyin bir çalışması var. Enerji Bakanlığımızın  bu konu ile ilgili bir çalışması var ama tabi ki bu bakanlıklar arası çalışmadır. Sanayi Bakanlığı’nın çalışması devam etmekte. Bu konuda Özel İdaremize bir başvuru değil. İlgili diğer kurumlara başvuru yapıyorlar. Bu çalışmalar hızla da devam ediyor” dedi.


 ***

İl Genel Meclisinin bir önceki günkü toplantısında yine MHP’li üye Vedat Kirazcı  MHP’li Belediyelerin Ak Parti’ye geçmeleri  konusundaki tutumları için milletvekillerini ve Ak Parti’yi eleştirmişti. Bu haberin video aşağıda haberi ise  BURADA TIKLAYIN

 

 

Editör: TE Bilişim