
ONLARCA FOTOĞRAF ÜSTTEKİ BUTONLARA TIKLAYIN
VİDEO BİRAZDAN AŞAĞIDA OLACAK...
Şehit Jandarma Çavuş Mehmet Dildari'nin cenazesi Niğde İli Bor İlçesi Kemerhisar Kasabasında gözyaşları ile uğurlandı.
İLK TEPKİ BOR'DA TAKCİLERDEN
Cenaze töreni öncesi Bor İlçesi şehir merkezinde taksiciler bir konvoy oluşturarak şehir turu attı. Konvoy vatandaşların da araçları katılması ile çok uzun hale geldi ve hep beraber cenaze töreninin yapılacağı Kemerhisar Kasabasına gidildi.
Niğde'nin Bor İlçesi'ne bağlı Kemerhisar beldesine getirilen Jandarma Çavuş Mehmet Dildari'nın naaşı, düzenlenen törenin ardından Niğde Müftü Vekili Mustafa Balcıoğlu'nun kıldırdığı cenaze namazı sonrası belde mezarlığına omuzlarda ve sloganlarla götürüldü. Cenaze namazından önce müftü vekilinin alkışlanmaması, tekbir getirilmemesi konusundaki uyarıları oldu.
CENAZE TÖRENİNE İLGİ BÜYÜKTÜ - KADINLAR ÖN SAFTA YER ALDI
Niğde geneli protokolu tamamen cenaze törenine katıldı. Geçtiğimiz hafta yine Çiftehanlı şehidimiz Gökhan ÖZ’ün cenaze törenine katılım az olması tepki çekmişti. Yaklaşık 10 bin kadar kişi cenaze törenine katılmak üzere Kemerhisar’a gelmişti. Cenaze törenine kadınların ilgisi dikkat çekti. Sık sık Hükümet, Akp ve Pkk aleyhine sloganlar atıldı. Bazı resmi ve özel kuruluşlar törene servis kaldırdı. Formalı şekilde kızlı erkekli öğrencilerde törende yerini aldı.
NİĞDE'NİN TERÖRE VERDİĞİ 139. ŞEHİT
Valilik tarafından saat 10:00’da tören yapılacağı bildirildi ancak, tören 8:30’da başladı. Daha önceden öğle namazını müteakip diye belirtilen tören belirtilen saat beklenmeden acele şekilde kaldırıldı. Bir çok vatandaş 10:00 yada öğle namazını müteakip düşüncesi ile törene katılamadı. Bu konuda bir çok vatandaş tepkilerni ilettiler.
TÖRENDE ŞEHİT YAKINLARI BAŞBAKAN VE İÇİŞLERİ BAKANININ ÇELENKLERİNİ PARÇALAMAK İSTEDİ.
Şehit Mehmet Dildari’nin cenazesi Kemerhisar Şehitliğine getirildiğinde defin işlemi sırasında arbede yaşandı. Şehitlerini görmek isteyen yakınları ile güvenlik kuvvetleri arasında itiş kakış oldu. Bu sırada bir grup şehit yakını Başbakan ve İçişleri Bakanı’na ait çelenklerini parçalamak istedi. Yere düşen çelengleri askerler kaldırdı ve çelengin etrafında koruma duvarı oluşturdular.
Anne Tuncay Dildari'de "Vatan sağolsun. Bir tane daha evladım var. Onu da gönderirim. Gerekirse ben de giderim" diyerek göz yaşlarını tutamadı. Şehit Dildari'nin nişanlısı Sevim Süyüm ise tören sırasında tabuta sarılarak ağladı. Cenaze törenin ardından nişanlısı Bor Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Taziyeleri kabul eden aile yakınları taziye evinde bulunan basın mensuplarına açıklamalarda bulundular.