Niğde’nin Seçimi – Notlar – Sayılar - Oranlar Niğde’nin Seçimi – Notlar – Sayılar - Oranlar

İYİ Parti Niğde Teşkilatı yetkilere bir türlü aydınlatma sorunu çözülemeyen Ankara-Niğde istikametinde bulunan ve D-750 Karayolu ile devamı olan E-90 karayolunun birleşme noktasında ki Altunhisar-Niğde yol ayrımında yer alan kavşağın acilen aydınlatılmasını talep ederken, aynı hassasiyetle Eminlik, Hüsnüye köyleri bağlantısının da acilen aydınlatılması gerektiğini belirttiler.

Konu ile İlgili olarak Niğde İl Genel Meclisi’ne bir önerge vererek çözüm için acil talepte bulunan İYİ Parti İl Genel Meclis Üyesi Fethi Soyak, durumu özetleyerek gereğinin acilen yapılmasını talep etti.


KARANLIK YOLDA YOLU VE KAVŞAĞI GÖRMEK MÜMKÜN DEĞİL
Konu ile ilgili talep dilekçesinde şu ifadeler yer aldı: “Bizler 19 kişilik İl Genel Meclis Üyesi olarak Niğde ilimizin ilçe ve köylerinden sorumlu olarak görev yapmaktayız. Amacımız memleketimize hizmet etmektir. İYİ Parti olarak elzem olan bu konuları siz değerli Meclis Üyelerinin gündemine taşımak istiyoruz. Öncelikle Niğde-Altunhisar giriş kısmında bulunan Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait 6. Bölge 64. Şube sınırında bulunan Köprülü Bağlantı Yolunun, Niğde-Ankara bağlantısını sağlayan yolun aydınlatılmadığı tarafımızca tespit edilmiş olup, özellikle gece saatlerinde birçok vatandaşımızın kavşağı kaçırdığı tarafımıza bildirilmiştir. Mahal yolun bir an önce aydınlatılıp halkın hizmetine sunulmasını arz ve talep ederiz. Aynı hassasiyetle Eminlik, Hüsnüye köyleri bağlantısının da aydınlatma işlemlerinin acilen yapılmasını arz ve talep ederiz.”


ZOR OLMASA GEREK!
İYİ Partili yetkililer ayrıca “Bu yol aynı zamanda Niğde, Nevşehir, Kayseri istikametinde bulunan Kapadokya gölgesinin en önemli ulaşım yolu olarak biliniyor. Marka Kent Niğde adına yakışan bir markalaşma hareketini böylesine basit ve kolay bir konu ile kısıtlamak ise çok doğru bir durum değil. Niğde ile ilgili sorunların çözümünü yerinde çözmek istiyorsak öncelikle bir türlü aydınlatılması gerçekleştirilmeyen bu yolun ve ayol ayrımının aydınlatılması gereklidir” denildi.


YOLUNU AYDINLATAMADIĞIMIZ ŞEHRİ TANITMAYI BEKLEMEYİN
Açıklamanın sonundan ise; “Niğde’nin yolunu dahi aydınlatamazsak, Niğde’yi tanıtmamız da mümkün değildir. Tüm yetkili makamlara ve idareciler çağrımız budur” sözlerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim