İYİ Parti ailesi, bundan 4 yıl önce, Türkiye’nin her alanda baş gösteren sorunlarına karşı bir güneş gibi doğdu. Bugün ise, adil düzen ve hür toplum için Ömer’in adaleti yolunda, Atatürk’ün gösterdiği hedefe doğru, ilk günkü kararlılıkla ve her gün daha da büyüyerek, güçlenerek yürüyor.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Mumin İnan ve Niğde İl Başkanı İbrahim Uzun basın açıklaması yaptı. 


ÖNCÜ BİR PARTİ OLDU
26 Ekim 2017’de tüm engellemelere rağmen kurmuş olduğumuz ve Türk siyasetine yeni bir soluk getiren İYİ Parti, bu yıl 4’ncü yaşını gururla kutlarken, Kurulduktan kısa bir süre sonra TBMM’de yerini alan İYİ Parti, Türk siyasetinde de dengeleri değiştiren siyasi bir öncü olmuştur.
İYİ Parti olarak gerek yerelde gerek genelde ve meclisimizde gündeme getirdiğimiz sorunlarla siyasetin gündemini belirlemede ana aktörlerden biri haline geldik. Bunu en net olarak ise vatandaşın teveccühünün yanı sıra son dönemde anketlerde de görmemiz mümkün.
PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI SONA ERECEK
Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin çöktüğüne hep birlikte şahidiz. Bunu ilk seçimle beraber değiştireceğiz, Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nden kurtulacağız, Millet ve devletimiz adına olan tüm kararları ortak akılla alacağız. Devletin kontrolünü yasalara, kanunla bağlı kılacağız. Her kararımızda milletimize başvuracağız.
LİYAKAT, EŞİTLİK, ADALET
Akademisyenler düşünceleri için dışlanmayacak, torpil devri, mülakatlar son bulacak. Öğretmen atamaları liyakata uygun şekilde yerine getirilecek. Çocuklara her türlü şiddetin önüne geçeceğiz. Rasyonel bir eğitim modelini hayata geçireceğiz. Ekonomideki yapısal reformlarla borçlu çiftimize destek vereceğiz. Türkiye tarım ve hayvancılıkta dünyanın önde gelen ülkelerinden biri hale gelecek. Üreticiyi güçlendirecek asgari ücretle çalışan vatandaşlarımıza destek vereceğiz. Türkiye'nin zenginliğini tabana yayacağız. Doğalgaz, su ve elektrik faturalarını gören korkuyor. Bu sorunu en adil şekilde çözeceğiz. Getirdikleri zamları kaldıracağız. Kira fiyatlarını sorun olmaktan çıkaracağız. Hem ev sahiplerini hem kiracıları memnun edecek çözümler üreteceğiz.
BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ VE ADİL DÜZEN
Medya özgür ve adil düzende, olması gerektiği gibi toplum yararına çalışacak kurumlar haline gelecek.
Bizimle birlikte rasyonel, planlı ve programlı bir dış politika gelişecek. Dost kazanan bir anlayışla adımlar atacağız. Sığınmacı sorununa yönelik hamleleri süratle yapacağız. Sığınmacılar vatanlarına kavuşurken biz de rahatlamış bir Türkiye olacağız. Ormanları yakarak, yıkarak yapılan oteller için gereği neyse yapacağız. Bu ülkenin gençleri için imkanların hepsini kullanacağız. Eşit eğitim ve yaşama hakkını sunacağız.
SÖZ VERİYORUZ!
Devlet malına, yetimin hakkına, emanetçi olup Ömer'in yolunda, emin ve güvenilir siyasetçiler olmaya, bir mazlum için, bin zalime karşı durmaya, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe, durmadan yürüyeceğinize, Cumhuriyetin, temel değerlerini, korumaya ve kollamaya, insanlarımıza, aşk ile, sevgi ile, muhabbet ile bakıp tüm farklılıklarıyla, onlara kucak açmaya, milletimizin kutsalı, onuru, özgürlüğü ve mutluluğu yolunda gerekirse cefa çekmeye, iyilikle dirilmeye ve iyilikte diretmeye, Kızıl elmaya giden, kutlu ülkümüz uğrunda, gücünüzün yettiği ufka kadar, benimle yürümeye SÖZ VERİYORUZ…

CHP Milletvekili Gürer, Cumhurbaşkanı'nın Verdiği Sözleri Hatırlattı CHP Milletvekili Gürer, Cumhurbaşkanı'nın Verdiği Sözleri Hatırlattı

Editör: TE Bilişim