Niğde Kayırlı Derneğince “Engelleri birlikte aşalım” piknik ve istişare programında İstanbul da bulunan Kayırlılı engelli vatandaşlar ve aileleri bir araya geldiler.

Niğde Kayırlı Derneği Başkanı Halil İbrahim Şahan etkinlik programında yaptığı konuşmasında; “Bizleri yalnız bırakmayan İstanbul Başakşehir Belediye Başkanı Sayın Yasin Kartoğlu Bey ve katılımda bulunan,emeği çene herkese şükranlarımı sunuyorum.

Sıkıntı içerisinde olan insanlarımızın sorunlarını giderdikçe bizler daha mutlu olacağız. Her canlı acı ve sıkıntı duyar. Fakat yalnızca başkasının acısını insan duyar. İnsan olabilmenin en önemli şartı da başkasının acısını hissedebilmektir. Bugün sizlerle gerçekleştirdiğimiz bu birliktelik başkasının acısını, sıkıntısını duyabilmenin bir ifadesidir. Mutluluk kavramı bir bütündür.  Bir kesim acı ve karanlıktayken, diğer bir kesimi mutluluk içerisinde olması mümkün değildir. Mutluluk paylaştıkça artan bir kavramdır. Derneğimiz özellikle son yıllar içerisinde gerçekten yardıma muhtaç ve engelli vatandaşlarımıza yönelik son derece önemli yardımlar gerçekleştirdi.

Bugün burada birlikte engellilerle birlikte hem piknik yapma imkanı bulacak, hem de engelli aileleriyle istişarelerde bulunarak varsa sorunlara birlikte çözümler gerçekleştireceğiz. Bu bu projemize herkesi katkıda bulunmaya davet ediyoruz.

İnşallah sıkıntı içerisinde olan insanlarımızın sorunlarını giderdikçe bizler daha mutlu olacağız. Ben emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum.
Bu anlamlı günde de yanımızda olan, engelliler ve ailelerine hizmette biz yöneticilere destek veren İstanbul Başakşehir Belediye Başkanı Sayın Yasin Kartoğlu’na, Yönetici ve ailelerin, gönüllü hizmetkarlık yapan görevli kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Niğde Kayırlı Derneği tarafından engelli vatandaşlar ve aileleri ile “Engelleri birlikte aşalım” piknik ve istişare programında yer alan İstanbul Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu “Mutluluk kavramı bir bütündür. Mutluluk paylaştıkça çoğalan bir kavramdır. Özellikle son 10 yıl içerisinde devletimiz engelli vatandaşlarımızın tedavisi, barınması için dezavantajlı grupta yer alanlara yönelik son derece önemli yatırımlar gerçekleştirdi. Başakşehir Belediyesi olarak bizde sizler ve engelli vatandaşlarımıza her konuda yardımcı olma çabası içerisindeyiz. Siz değerli Niğdelileri bu konuda kutluyor faydalı çalışmalarda yanınızda olduğumuzu belirtir, sizlerin ve derneğinizin çalışmalarında başarılar diler, nazik davetinize katılmak benim için onurdur. Sıkıntı içerisinde olan insanlarımızın sorunlarını giderdikçe bizler daha mutlu olacağız. Ben emeği geçen Halil İbrahim Şahan Bey’i ve herkesi yürekten kutluyorum.” ifadelerinde bulundu.

Engelli ve ailelerinin tanışması, sorunların paylaşımı ve çözümü amacıyla bir araya gelinen “Engelleri birlikte aşalım” piknik ve istişare programı kapsamı içerisinde engellilere çeşitli hediyeler verilen piknik alanında çeşitli oyun ve eğlence etkinlikleriyle kalabalık ziyaretçiler katılımda bulunarak engellilere neşe içerisinde güzel anlar yaşattılar. Etkinlik davetlilerin dilek ve temennilerin iletildiği toplu yemek ikramının ardından hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu.
 
Editör: TE Bilişim