İkinci el otomobillerin kur farkından daha çok artış gösterdiğini belirterek, “İkinci el otomobillerin kur farkından daha çok artış gösterdi. Bunun da sebebi bayilerin araçları stok yapmaları ve bu araçları yakın çevrelerinin üzerine yaparak piyasaya sürmeleridir. Dolayısıyla ikinci el otomobillerde kurdaki artışın üzerinde bir yükseliş var. Sıfır ve ikinci el otomobil satışları yetkililer tarafından sıkı denetim yapılmadığı sürece artışlar devam edecektir” dedi.

Elektrikli Araç Şarj İstasyonlarına Ulaşım Kolaylaşıyor Elektrikli Araç Şarj İstasyonlarına Ulaşım Kolaylaşıyor


KORSAN GALERİCİLERE YASAL İŞLEM YAPILMALI
Niğde genelinde çok sayıda kayıt dışı oto alım satım yapan kişilerin olduğunu belirten Canpolat, önüne gelen herkesin ikinci el araç alıp sattığını, bundan kaynaklı olarak da ikinci el araçların fiyatlarının yükseldiğini söyledi. Canpolat ayrıca korsan olarak galericilik yapan kişilere yasal işlem yapılmasını istedi. 
NOTER İŞLEM YAPARKEN YETKİ BELGESİ SORMALI
Araç alım satımlarında bugüne kadar hiçbir noterin kendisinden yetki belgesi istemediğini belirten Niğde Oto Galericiler Sitesi Başkanı Recep Mehmet Canpolat, Ticaret Bakanlığı’ndan yetki belgesi olmayanların tespit edilerek bu kişilere cezai işlem uygulanması gerektiğini söyledi.