Dünyaca Ünlü Sanat Galerileri Artık Niğde’yi Tercih Ediliyor Dünyaca Ünlü Sanat Galerileri Artık Niğde’yi Tercih Ediliyor

Yıl içerisinde öğrencilerin yapmış oldukları yağlı boya, akrilik boya, kara kalem, rölyef, büst, baskı tekniklerinin yer aldığı sergi ziyaretçilerin büyük ilgisi ile karşılandı.
Sergi açılışında konuşan Niğde Güzel Sanatlar Lisesi Okul Müdürü Abdullah Taşpınar; “görsel sanatları öğrencilerimizin öğretmenlerinin kontrolünde 2022-2023 yılı eğitim öğretim yılı boyunca yaptıkları eserleri Şadırvan parkta sergiliyoruz. Öğrencilerimizin açmış olduğu yılsonu resim sergisinde birkaç tema üzerinde durduk. Bunlar Cumhuriyetimizin 100. Yılına binayen Cumhuriyetin ve Kurtuluş savaşı temalı bir bölüm var. Ayrıca şehit öğretmenlerimizin resimlerinin yapıldığı bir tema var ve en son olarak da Yeşilçam sanatçılarının yer aldığı bir yılsonu resim sergimiz var. Öğrencilerimiz bir yıl boyunca gösterdikleri gayretler sonucu ortaya çıkardıkları eserleri halkımızın beğenisine sundular. Bu serginin ortaya çıkmasında emeği geçen bütün öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Burada 60 öğrencimizin 100 eseri bulunuyor. Buradaki eserlerimiz genellikle yağlı boya ve karakalem çalışma eserlerini sergiliyoruz. ” dedi.