Niğde’de çeşitli rahatsızlıkları bulunan vatandaşlar sağlık ekipleriyle birlikte evlerinden ambulanslarla alınarak oy kullanacakları okullara getirilerek vatandaşlık görevlerini yerine getirdiler.

Niğde’de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy verme işlemi 08.00 itibariyle başladı. Oy verme işleminin başlamasıyla birlikte sandıkların önünde yoğunluk oluştu. Vatandaşlar, 5 yıl boyunca görev yapacak il, ilçe, belde belediye başkanları ile il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri ve muhtarları seçmek için sandık başına gitti. Oy verme işleminin başlamasıyla beraber vatandaşlar, oy kullanacakları okullara gelerek oylarını kullanmaya başladı.

Oy kullanmaya ambulansla geldi

31 Mart Yerel Seçimleri için sağlık ekipleri de mesaideydi. Sağlık Bakanlığı'na bağlı evde sağlık ve 112 ambulans ekipleri, kendi imkanları ile oy kullanmaya gidemeyecek olan evde sağlık hastalarını gün boyu oy kullanacakları sandıklara taşıdı ve tekrar evlerine nakillerini sağladı. Ekipler, oksijen desteği ihtiyacı olan, tekerlekli sandalyeli, engelli ya da ya da yatağa bağımlı hastalar gibi ağır durumdaki olan vatandaşları 112 ile koordineli bir şekilde oy kullanacakları sandıklara götürürken diğer hastalar evde sağlık araçları ile nakledildi.

Niğde'de Sağlık Çalışanları Orkestra ve Koro Konseri Verdi Niğde'de Sağlık Çalışanları Orkestra ve Koro Konseri Verdi

Editör: Selim GÖKEL