Niğde’de zehir tacirlerine yönelik operasyon Niğde’de zehir tacirlerine yönelik operasyon

Niğde İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince 2023 yılı içerisinde haklarınca çeşitli suçlardan aranması ve yakalanması bulunan şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 742 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Hakkında toplam 126 yıl 1 ay 19 gün hapis ve 4 milyon 641 bin 740 lira Adli Para cezası bulunan H. T. isimli şahıs yakalanarak cezaevine gönderildi.

Konu ile ilgili olarak Niğde Valiliği tarafından yapılan açıklama şu şekilde; “İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği tarafından yapılan operasyon neticesinde; Resmi belgede sahtecilik, Kamu kurum ve kuruluşları ile tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, Çekle ilgili karşılıksızdır işlemi yapılmasına sebebiyet verme, Tüzel kişi sorumlusunun karşılıksız çek düzenlemesi, Vergi Usul Kanununa muhalefet, Hakaret, silahla tehdit, Hükümlü veya tutuklunun kaçması suçlarından toplam 126 yıl 1 ay 19 gün hapis ve 4 milyon 641 bin 740 lira Adli Para cezası bulunan H. T. isimli şahıs Niğde merkezde yakalanarak, Niğde Kapalı Cezaevine teslim edildi.

Ayrıca, 2023 yılı içerisinde ilimizde hakkında arama kaydı bulunan şahıslara yönelik yapılan operasyonlar neticesinde; 0-5 yıl arası hapis cezası bulunan 538 şahıs, 5-10 yıl arası hapis cezası bulunan 171, 10 yıl ve üzeri hapis cezası bulunan 33 şahıs, olmak üzere toplam 742 şahıs yakalanmıştır. Diğer yandan ifade için aranan 1.652 şahıs da yakalanarak adli mercilere sevk edilmiştir. İlimizde can ve mal güvenliğinin tesisi için özveri ile çalışan tüm kahraman kolluk kuvvetlerimizi yaptıkları çalışmalardan dolayı tebrik ediyoruz. Rabbim, ayaklarına taş değdirmesin” denildi

Editör: Selim GÖKEL