Okuma yazma kursunu tamamlayan 12 kursiyere sertifika erildi Okuma yazma kursunu tamamlayan 12 kursiyere sertifika erildi

Niğde Hacı Zekiye Arslan Anadolu Lisesi ‘Kariyer Günleri’ etkinliğinde Niğde 2’nci Ağır Ceza Mahkeme Başkanı ve Adalet Komisyonu Başkanı Hakim Bayram Ünlü’yü ağırladı.

Bu yıl YKS’ye girecek 12’nci sınıflar Eşit Ağırlık öğrencilerine Hukuk Eğitimi, Hakim, Savcı, Avukatlık, Kamu Yönetimi gibi alanların mesleki tercihleri ve tecrübelerini paylaştı. Okul Müdürü Ali Koç’un sunumuyla başlayan toplantıda, öğrencilere mesleki gelişimlerinde mesleklerinde örnek olmuş bürokrat ve eğitimciler ile buluşturmaya devam edeceklerini söyledi okulumuzda her alanda akademik eğitimde başarıyı yakalamak için deneme sınavları yetiştirme kursları kariyer günleri adı altında yapılan planlamaların devam ettiğini önümüzdeki haftada yine Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri Fakültesinden de misafirlerimiz olacağını söyledi daha sonra kürsüye davet edilen hakim Bayram Ünlü bey: Bizim millet olarak en büyük zenginliğimiz geçlerimizdir. Bu yüzden de en şer odakları en çok gençlerimizle uğraşmakta, özellikle sosyal medya mecraları ve madde bağımlılığıyla gençlerimiz değerlerimizden ve hedeflerimizde uzaklaştırılmaya çalışılmaktadır. 

Çeşitli sosyal mecraların ve çıkar odaklarının algı oluşturarak gençleri ve halkı yanlış yönlendirebildiğini, bunun için de çok uyanık olmak gerektiğini, duyulan, hatta görülen bir olayın iyi araştırılıp, iyi düşünüldükten sonra fikir sahibi olunması gerektiğinin önemini vurguladı. Toplumdaki bazı yanlış algıların aksine, avukatlık mesleğinin de çok kutsal bir meslek olduğunu, avukatın değerinin ihtiyaç duyulduğunda anlaşıldığını belitti.

ÖĞRENCİLER SORDU, HAKİM ÜNLÜ YANITLADI
Öğrencilerle soru cevap şeklinde, sohbet havasında devam eden programda Başkan Ünlü öğrencilere kendilerine güvenmelerini, çok çalışmalarını, bol bol kitap okumalarını, alanlarının dışında da özellikle edebiyat, tarih sanat ve spor dallarıyla da ilgilenmelerini tavsiye etti. Gençlerin yarının büyükleri ve geleceğin teminatı olduğunu, bu nedenle de zararlı alışkanlıklardan, suç aletlerinden ve suçlardan uzak durmalarını, yetişme çağında sahip oldukları imkanları kendilerini geliştirmek için değerlendirmeleri gerektiğini ifade etti. Öğrencilerden gelen sorulara cevap olarak, hakimlerin delil ve ispat olmadıkça hiç kimseye ceza veremeyeceğini,  hakim ve savcıların adaletin tesisi için mesai mefhumu gözetmeden, gece gündüz çalışarak üstün gayret gösterdiklerini, herkesin algılara kapılmadan Türk yargısına ve adaletine güvenmesi gerektiğini dile getirdi.

OKUL MÜDÜRÜ KOÇ’TAN TEŞEKKÜR
Öğrencilerin ilgiyle takip ettiği program sonunda söz alan okul müdürü Ali Koç, Hacı Zekiye Arslan Anadolu Lisesi olarak öğrencilerimizi hayata ve bir üst öğrenime en iyi şekilde hazırlayabilmek için her meslekten alanında kariyer yapmış uzmanları öğrencilerle buluşturmaya, tecrübelerinden istifade etmeye ve yetişmekte olan gençlerimize rehberlik etmeye devam edeceklerini, ifade ederek davetlerine icabet ederek bilgi ve tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşan Niğde Adalet Komisyonu Başkanı Sayın Bayram Ünlü’ye teşekkür etti. Program, çiçek takdimi ve fotoğraf çekimiyle son buldu.

1-59

Editör: Selim GÖKEL