Dün Borhaber.net sitemizde “Niğdeliler Kayseri’yi Yol Etti! Vatandaşlar Çözüm İstiyor” başlıklı haber yayınlamıştık.

Haber aslında bize ait değildi,  Niğde’de yayınlanan köklü bir gazete ve internet sitesinden izinli alıntıydı. Haber burada lütfen tıklayın.

Haberde hasta ve hasta yakını vatandaşların görüşlerine yer verildi. Niğdelilerin tedavi için Kayseri’ye gitmesi tercih etmesi son yıllara has bir konu değil, uzun yıllardır var olan bir durum. Öyle ki Niğde’den sadece hastaneye yolcu taşıyan otobüsler bile var-dı. Geçtiğimiz haftalarda da bu otobüslerden birisi trafik kazası geçirmişti.

112 Acil Çalışanlarına "Travma İleri Yaşam Desteği Eğitimi" Verildi 112 Acil Çalışanlarına "Travma İleri Yaşam Desteği Eğitimi" Verildi

Bu haberin son paragrafına  Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesinden yazılı itiraz ve tezkip talebi geldi. Normal de tezkip yayınının hukuki süreç sonrası yayınlanmasını tercih etmemiz ile birlikte Niğdemizin önemli kurumlarından, Eğitim ve Araştırma Hastanesinin haberde konu edilen Kayseri’ye tedavi için gidilmesinin önünü almak, bitirmek için büyük çaba içinde olduğunu da biliyor ve bu çalışmalarını da destekliyoruz. Bu sebeple Hastane yönetiminin tarafımıza yayınlanması için gönderdiği yazılı düzeltme  metnini aynen yayınlıyoruz.

… Konu Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğimizce incelenmiş olup, habere konu olan Kanser Hastalarının değil Kayseri iline kan vermeye gitmesi diğer illerimizde tedavi gören kanser hastalarının ilimizdeki MR, USG ve Kan tahlili sonuçlarının diğer illere göre daha hızlı çıkmasından dolayı tüm işlemleri hastanemiz ile ilgili polikliniklerinde yapılmaktadır. Bu konuda da diğer illerden gelen kanser hastalarının hastanemiz işleyişinden ve yapılan tetkiklerin daha hızlı verilmesinden duydukları memnuniyetlerini dile getiren teşekkür yazıları mevcuttur. 

               Bu nedenle 5187 Sayılı Basın Kanunun 14. Maddesi hükümleri gereğince cevap hakkımızın da, yukarıda yapılan açıklamalar doğrultusunda, internet haber sitesi yayınızla ilgili gerekli düzeltmenin yapılarak, yapılan haber de hata olduğunu Kamuoyuna internet haber sitenizde tezkibin duyurulmasını rica ederim.

 

Dr. Öğr. Üyesi Yakup ÇETİNKAYA

Başhekim

Editör: Selim GÖKEL