Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 63. Olağan Genel Kurulu NESOB Murat Zeren Eğitim Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi.

Haber: Selim GÖKEL

Genel Kurulda bir konuşma yapmak üzere kürsüye gelerek konuşmasına başlayan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e bir kişi daha konuşmasının başında “dışarısı çok soğuk, siyaset yapma” şeklinde konuştu. Bir kişinin bu sözlü sataşmasının ardından, Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuşmasına devam etti.

 

BİR KİŞİ SATAŞTI… AMA ONLARCA NİĞDELİ ESNAFTAN ALKIŞ ALDI. 

Bir kişinin yaptığı sözlü tartışma ardından Ömer Fethi Gürer  salonda bulunan onlarca esnafın sık sık alkışlarla kestiği bir konuşma yaptı.

 

İşte Ömer Fethi Gürer’in Niğde esnafından büyük alkış aldığı konuşmasının tam metni…

 

SANAYİCİYE YAPILAN PRİM İNDİRİMİNİ ESNAFA DA YAPIN DEDİK… HAYIR DEDİLER… 

Değerleri hemşerilerim siyaset yapmıyorum. Arkadaşımız böyle yaptığı için bir konunun bilinmesini istiyorum. Geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisinde önemli bir yasa tasarısı geçti. Bu yasa tasarısına göre işverenlerimize asgari ücrette meydana gelen artışla ilgili 117 liralık bir indirim yapıldı. Biz muhalefet milletvekili olarak, Cumhuriyet Halk Partisi olarak bununla ilgili bir önerge verdik. Dedik ki… Sanayicimize bu yapılan doğrudur.  Ama esnafımızın yanında çalışanlar için esnaflarımıza da bunu yapalım dedik. “Hayır”  denildi…  Ben bunu burada söylemeyeceğim de nerede söyleyeceğim. 

 

Geçtiğimiz günlerde yine yasa tasarısı ile ilgili görüşme yapılırken, Çalışma Bakanına bir soru yönelttim. Bağ-Kur primlerindeki artış nedeni ile esnafımız zor durumda dedim. Kendisi yanıt verdi. Evet haklısınız dedi. Bu haberler yayınlandı, okuyabilirsiniz. Biz bunları söylemezsek, sizin adınıza orada konuşmamız siyaset mi oluyor.

 

 

Eğer bu Ülkenin, bu Niğde’nin, Esnafın, Emeklinin, İşçinin sorunu varsa, bunları muhalefetin söylemesi görevidir.  İktidarın  da yapması görevidir.

 

BAKAN’A PATATESİ SORDUM…  BANA IPARD KAPSAMINDAKİ İLLERİ DESTEKLİYORUZ DEDİ… BUNLARI SÖYLEMEYECEK MİYİZ? 

Yine verdiğim yazılı soru önergeleri var. Bunların sayısı 100’ü buldu. Şimdi bunlara Bakanlarımız yanıt veriyor. Niğde, Konya’nın, Bursa’nın Nevşehir’in Aksaray’ın aldığı tarımsal indirimin sağlandığı IPARD Avrupa Kırsal Kalkınma Programının dışında bırakılmıştı. Dedik ki… Sayın Bakana hani önümüzdeki dönem yapılacaktı. Bakan dedi ki… Hayır IPARD kapsamına Niğde alınmayacak. Resmi yazılar elimde bunlar yazıldı. Bunları dile getirmeyecek miyiz?  Dün itibarıyla sayın bakandan yazılı bir yanıt daha geldi. Niğde’ye Patates üreticisi için, elma üreticisi için entegre tesis yapılsın dedik. Yanıt şu… IPARD kapsamındaki illere bunu yapıyoruz, dedi. Oysa Niğde IPARD kapsamı  dışında biz bunu söylemeyecek miyiz?

 

BU GÜNE KADAR NİĞDELİNİN HAKKINI SAVUNDUM… BUNDAN SONRA DA SAVUNACAĞIM… ZENGİN OLMAK GİBİ DERDİM YOK… 

 Bu memleket taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun. Bizim için siyaset ikinci planda gelir. O kubbede hoş bir seda. Ben Niğde için kitaplar yazdım, makaleler yazdım. Ben yaşamım boyunca, düşünce olarak, inanç olarak halkımın sorunlarını dile getirmeyi inançla savundum, bundan sonra da savunacağım. Bizim için hangi partilisin diye bir dert yok. Kapımdan kim girerse herkesin sorunu ile ilgilenirim. Benim kişisel zengin olma derdim yok. Halkımın işi olsun, aşı olsun, ekmeği olsun biz bundan kıvanç duyarız” diyerek sözlerini tamamladı.
 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in bu konuşması salonda bulunan onlarca esnaf tarafından  sık sık alkışlarla kesildi.


 Video Kaynak: Ali Nail Kadı - DHA Niğde

https://www.facebook.com/alinailkadi?fref=ts

Editör: TE Bilişim