Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, İç İşleri Bakanlığı tarafından Valilikler kanalıyla hayata geçirilen Açık Kapı (Milletin Kapısı) Projesi’nde Niğde Valiliği tarafından Mayıs ayında başlatılan uygulamaya bugüne kadar 544 başvuru yapıldı ve yüzde 98 oranında başarı sağlandığını söyledi.

İç İşleri Bakanlığı tarafından Valilikler kanalıyla hayata geçirilen Açık Kapı (Milletin Kapısı) Projesi’nde büyük başarı sağlandı.  Açık Kapı Projesi vatandaşların talep ve önerilerini uzman personel aracılığıyla iletebildikleri, tüm başvuruların elektronik ortamda kaydedilerek ilgili birimlere yönlendirdiği ve hızlı bir şekilde sonuçlandırılan kamu hizmeti olmayı başardı. Niğde Valiliği tarafından Mayıs ayında başlatılan uygulamaya bugüne kadar 544 başvuru yapıldı ve yüzde98 oranında başarı sağlandı.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Açık Kapı Projesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Vali Şimşek, “Geçtiğimiz mayıs ayı içerisinde Valilik binası içerisinde Açık Kapı Projesi birimini oluşturarak burada 5 arkadaşımızı görevlendirdik. Ayrıca bu amaç doğrultusunda özel bir görüşme odası da oluşturduk.

Vatandaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla yine billboardlarda afişlerimizi astık. Amacımız vatandaşımıza etkin, kaliteli ve hızlı hizmet sumaktır.
Vatandaşlarımızın diğer kamu kurumları arasında bir köprü kurmasını sağlıyor ve bunu da en iyi şekilde yaptığımızı düşünüyorum. Bugüne kadar 544 başvuru gerçekleştirildi ve yapılan bu başvuruları arkadaşlarımız 7 gün içerisinde neticelendiriyor. Vatandaşlarımız Valiliğimize gelip müracaat edebildikleri gibi internet ortamında da başvuru yapabiliyor. Bizlerde haftanın bir günü, Çarşamba günleri Halk Günü düzenliyoruz vatandaşlarımızı dinliyoruz” dedi.
En İyi ve En Hızlı Çözüm
Açık Kapı Projesi’nde yüzde 98 oranında başarı sağlandığını belirten Niğde Valisi Yılmaz Şimşek yaptığı değerlendirmede; “yapılan hizmetin ne kadar sağlıklı işlendiğini ve ne kadar yerinde bir hizmet olduğunu sağlamış olduğumuz başarı gösteriyor. Burada hizmet veren arkadaşlarımız eğitim almış durumdalar ve vatandaşlarımızı en iyi şekilde dinleyerek, kamu kurumların da olan işlerini en iyi ve en hızlı şekilde çözüyorlar” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim