Niğde Demirciler ve Oto Tamircileri Odası Başkanı Turgut Taygur  2014 yılının odaları açısından bir değerlendirmesini yaptı.

 
Turgut Taygur açıklamasında; 03.01.2014 tarihinde yapılan Genel kurulda siz saygıdeğer üyelerimizin desteği ile bu göreve layık görülerek görevi devraldık.

 

Hep birlikte çıkmış olduğumuz bu yolda vermiş olduğumuz bütün sözleri yerine getirmenin gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Çabamız Esnafımızın geleceğini ve onlara sağlanacak tüm hizmetleri teminat altına almaktır.  Bizler bu göreve getirilmeden önce de söylediğimiz gibi biz fikirlere ve gönüllere talibiz demiştik. İnanıyorum ki bu sözü de layıkı ile devam ettiriyoruz. Çünkü iyi işler kararlılık, güven ve istikrar gerektirir.

 

BORÇLAR YILLARCA SÜMEN ALTI EDİLMİŞ

 

Odamızı devraldıktan sonra önümüze önceki dönemlerden gelen türlü sıkıntı ve borçlar da çıktı. Epey bir süre bu tür sıkıntı ve geriden gelen yüklü borçların ödemeleriyle uğraştık.  Onca olumsuzluğa rağmen tabi bunlar bizlerin çalışmasına engel olamadı. Çünkü bizler kurumsallıktan ödün vermeden yıllardır ödenmesi gereken fakat bir türlü ödemesi yapılmayan sümen altı yapılan borçları ödedik ve ödemeye devam ediyoruz. Hiçbir engel bizleri koyduğumuz hedeften geri koyamaz..

 

SOSYAL TESİS ARTIK ESNAFIN

 

Genel kuruldan hemen sonra tüm çalışmalara hız verdik. Ve bu konuda yani 1 yıl gibi kısa bir sürede Demirciler ve Oto tamircileri odası olarak siz değerli üyelerimize hangi hizmetleri sunduğumuzu ve sağladığımızı paylaşmak istedik. Ata sanayi sitesinde buluna sosyal tesisi Niğde Belediyesi ve Belediye Meclisi ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde odamıza tahsis edilmesi talebinde bulunduk. Bir süre sonra arzu ettiğimiz karar çıktı ve odamıza tahsis edilerek siz değerli üyelerimizin kullanımına sunuldu. Bu konuda emeği geçen herkese ayrıca teşekkür ediyorum.

 

PTT SANAYİ İÇİN BÜYÜK BİR HİZMETTİR.

 

Eski sanayi sitesinde de bir çok düzenleme çalışmaları yapıldı.  Eski ve yeni Sanayi sitelerinde bulunan lavabo ve tuvaletlerin bakım ve onarımları gerçekleştirildi. Ata sanayi sitesi için 2012 yılında yapmış olduğum Kooperatif başkanlığım sürecinde Niğde PTT Başmüdürlüğüne yapmış olduğum başvuru neticesinde Ata Sanayi Sitesine hem esnafın hemde vatandaşların kullanabilmesi için oldukça donanımlı bir PTT şubesi açılması sağlandı. PTT Sanayi için büyük bir hizmettir. Bu işin takipçisi olarak Oda başkanlığı dönemimde ise PTT şubesinin etrafında geniş çaplı bir düzenleme ile yani park bahçe ve ağaçlandırma gibi çalışmalarda yapıldı. Sanayi sitesi içerisinde bulunan park ve bahçelerin ise eksikleri tamamlanmıştır.

 

CAMİNİN KAPASİTESİ ARTIRILACAK

 

Yine ata sanayide bulunan Camimizin talebe yetersiz kalmasından dolayı, Caminin kapasitesinin artırılması üzere plan projesi hazırlanarak gerekli çalışmaların yapımı için firmalarla görüşülmüştür. Niğde Valiliğinden ve Niğde Müftülüğünün onayıyla  Demirciler ve Oto Tamircileri Oda Başkanı Olarak tadilata girecek olan caminin tüm kontrollerini tarafıma vermişlerdir. Kontrolümde devam edecek olan yapım sürecinde kısa sürede caminin asma katının yapılarak siz saygıdeğer esnafımızın hizmetine sunulacaktır. Uzun yıllardır beklenen bu gelişmeyi inşallah gerçekleşmiş olacak.

 

ESNAFIMIZA YENİ MODERN DÜKKANLAR

 

Yine Hıdırlık mevkii olarak bilinen fidanlık bölgesinde Niğde Belediyesi ile yaptığımız görüşmeler doğrultusunda bu bölgede bulunan alan odamıza tahsis edilmesi sözünü almış bulunuyoruz. Bu alanda Niğde Demirciler ve Oto Tamircileri Odasının kontrolünde Kurulmuş ve kurulacak kooperatiflerle ilgili olarak yoğun bir şekilde çalışma sergileyip siz kıymetli üyelerimizi en kısa zamanda yeni ve modern işyerleri ile  dükkan sahibi yapmak için çaba ve gayret içerisindeyiz.  Önümüzdeki süreçte ise Odamız bu güne kadar görülmemiş bir çok hizmeti ve yenilikçi fikirlerin somut adımlarını atmaya devam edecektir. Ayrıca Marangoz ve Mobilyacı esnaflarımızın kooperatiflerinin kuruluş aşamasının her sürecinde tam desteğimizi vererek, bu sayede kendi kooperatiflerine kavuşmuşlardır.

 

Son olarak 2015 yılının tüm Esnaflarımıza ve Niğde halkına sağlık huzur, bereket getirmesini temenni ediyorum. Sizleri saygı ile selamlıyorum”dedi.

 

Editör: TE Bilişim