Fethullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimine karşı vatandaşların tepkisi çığ gibi büyüyor. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, meydanda binlerce vatandaşla demokrasi nöbeti tutmaya devam ederken, 13 gündür ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlar da  Niğde Belediyesi Web TV kameralarına darbe girişimiyle ilgili duygu ve düşüncelerini anlattı. Vatandaşlar, darbecilere lanet yağdırdı.


Türk  demokrasi tarihinin en kara günlerinden birinin yaşandığı 15 Temmuz'dan bu yana vatandaşlar, ülkesine, milletine, bayrağına ve devletine olan bağlılıklarını göstermek için meydanları terk etmiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Meydanları boş bırakmayın” talimatına uyan binlerce vatandaş, Türkiye genelinde olduğu gibi Niğde’de de sabahın ilk ışıklarına kadar meydanlarda demokrasi nöbeti tutuyor.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da Hükümet Meydanı’nda vatandaşlarla birlikte oluyor. Meydanda toplanan demokrasi bekçilerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, vatandaşların hatıra fotoğrafı ve selfie çekimi taleplerini de geri çevirmiyor. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nce hazırlanan ikramları da vatandaşlara bizzat sunuyor.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, darbe girişiminin ardından 13 günün geride kaldığını belirterek, bu süre içinde hiçbir olumsuzluğun, taşkınlığın yaşanmamış olmasının, toplumun birlik ve beraberlik duygularının ne kadar yüksek seviyede olmasından kaynaklandığını ifade etti.

Meydanda toplanan vatandaşlar da Niğde Belediyesi Web TV ekibine darbe girişimiyle ilgili duygu ve düşüncelerini anlattı. Vatandaşlar, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini lanetlerken, milletin birlik ve beraberlik içinde bu girişimi püskürttüğünü ifade ederek, “Bizler vatanımıza, milletimize, devletimize, cumhurbaşkanımıza, bayrağımıza sahip çıkmak için burada sabahın ilk ışıklarına kadar nöbet tutuyoruz. Ülkemizin bütünlüğünün tam olarak korunduğu güne kadar burada beklemeye devam edeceğiz. Biz Türk milleti olarak zor zamanlarda Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale Savaşı’nda nasıl kenetlenmişsek, ülkemizi kaosa sürüklemek isteyen hainlerin karşısında da öyle kenetleniyoruz. Türkiye’de artık darbe devri bitmiştir” dediler.


 
Editör: TE Bilişim