Seker-iş Sendikası Bor Şube Başkanı Celal Tuğrul 24 Temmuz basın bayramı nedeni ile bir mesaj yayınladı. 


Celal Tuğrul açıklamasında; Basın ve yayın organları ve çalışanları demokratik toplumların ülke ve dünya üzeri deki gözü kulağı dir. insanların sıhhatli bilgi almalarına önemli rol oynamaktadır.  Bu bilgiler sayesinde de toplumlar karar ve yönetimlerin de daha sıhhatli kararlar almasından önemli rol almaktadır.  Biz toplumlara ışık sunarken bir çok gazeteci değişik sıkıntılar yaşamaktadır.  Haber konusu olan kurum ve şahıslar devletler, örgütler tarafından da değişik uygulamalara maruz kalmaktadirlar. Böyle zor ve mesakkatli işi yapmak oldukça zor olsa gerekir. Tabi bu zor ve mesakkatli görevi yaparken haktan ayrılmadan yapmak altı çizilmesi gereken önemli bir faktördür.  Gazetecinin yanlı ve taraflı haber yapmasına kısa sürede bir tarafa kazandırıyor gibi gözükse de zaman içinde tüm topluma kaybettirir. Toplumsal değerler yok olur. İnsanlar yanlış yönlenir, toplumsal bir kayba sebebiyet verir. Olayları doğru okuması ve topluma yansıması toplumun yonlenmesinde çok önemli rol oynar.
      
  15 Temmuz gecesi yaşanan kabus dolu darbe girişiminin engellenmesinde basının önemi hiç bir şeyle ölçülemez. Gerek sanal alem gerek basın yayın kuruluşlarının yayınları bir toplumun onarılması güç yaralarının olusmasina engel olmuş ve Türk toplumundan da takdir almıştır. Bu alcak girişimde, aziz milletimize yön vermiş, ülkemizin üzerindeki oynanma oyunların bozulmasına yön vermis kahramanlardir. Bu süreçte kahramanları da hainleride basın mensuplarının aracılığıyla öğrendik.
     
Yine kara propaganda ile toplumumuzun yanlış yönlendirmek isteyen şer güçlere de karşı durarak büyük bir hizmet etmektedirler.
     
Yerel basinimizin, Nigdemizin ekonomik ve sosyal sorunlarına çözüm aramaları ilimiz için önemli bir argümandir. Nigdemizin gelişmesine katkı saglamaktadirlar.

Niğde il ve lcelerinde görev yapan basın mensuplarimizin, olan olaylar da suçlu yada suçsuz olaya karışan hemserilerimizi teşhir etmeden uygun bir dille haber yapması, takdire değerdir.  Malum ilimiz küçük, başına bir olay gelen ailenin deşifre  edilmemesini memnun edici şekilde izlemekteyiz. Bu tutumlarindan dolayi da ayrıca takdire degerdir.
     
 Biz çalışanlar da sıkıntilarimiza diyalogla çözüm bulamazsak, çözüm bulması ve sesimizi demokratik  ortamda dile getirmesi için gazetecilere baş vururuz.  Toplumsal sorunların çözüm yeri olur. Eğer basın duyarlı olmazsa derdimiz kimse anlamaz. Konusulmayan sorun milli ve  manevi kayıplara sebebiyet verir. 
      
Basın emekçilerin sorunlarının girmesi, gazeteciler bayramı sebebiyle dile getirilip, çözüm bulması bizlerin daha sıhhatli haber almalarına katkı sağlayacağı inancindayiz. Problemleri çözülmüş bir basın toplum sorunlarıyla daha iyi ilgilenecegini düşünmekteyiz. 
       
Geleceği sıhhatini okuyup, yön veren bir basının ülkemiz ve insanlık için ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak tüm basın mensuplarının bayramini kutlarız" dedi. 


 
Editör: TE Bilişim