Türk Polis Teşkilatı’nın 166. kuruluş yıldönümü kutlama programı Niğde’de çeşitli etkinliklerle başladı. 4–10 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan program çerçevesinde Emniyet mensupları ilk olarak Vali Âlim Barut’u makamında ziyaret etti.
Valilik makamında sona eren ziyaretin ardından İl Garnizon Komutanlığı’nı ziyaret eden Emniyet teşkilatı mensuplarını Garnizon Komutanı Albay İsmet Cansaran makamında ağırladı. Ziyaretler kapsamında Emniyet teşkilatı mensupları daha sonra Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ı ziyaret etti.
       MEMLEKETİMİZDE HUZURUN TEMİNATIDIR
        Türk Polis Teşkilatı’nın 166. kuruluş yıldönümü kutlama programı protokol ziyaretleri ile başladı. Emniyet teşkilatı mensupları ilk olarak Vali Âlim Barut’u makamında ziyaret etti. Ziyarette İl Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, Niğde Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mehmet Karaca, Personel Şube Müdürü İbrahim Aktaş, Polis Memurları Büşra Ergin ve Yavuz Öcal hazır bulundular.Ziyaret vesilesi ile Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümünü kutluyorum” diyerek sözlerine başlayan Vali Barut; “Polis teşkilatı, gerçekten memlekete iyi hizmetler vermiş, Cumhuriyetimizden de önce ve köklü bir teşkilat. Dolayısıyla müesseseleşmiş, kökü derinlerde, belli bir olgunluğa erişmiş, bu sebeple de memleketimizde huzurun teminatı olmuş bir kurumdur. Böyle kuruluş yıldönümlerinde tekrar geçmişe bakmak, geleceğe yön çizmek, bu günlerin anlamını ortaya çıkarıyor. Nice 166. yıllara” dedi.

POLİS TEŞKİLATI’NIN ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK
        Niğde Belediyesi'ni ziyaret eden Niğde Emniyet Müdür Yusuf Albayrak, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a Polis Haftası kutlama etkinlikleri hakkında bilgi verdi. 

          
Albayrak bu yıl kutlamaların geniş bir yelpazede yapılacağını belirtti.  Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 166. yıl dönümü kutlamaları dolayısıyla Niğde Emniyet Müdürü ve beraberindeki heyeti makamında kabul eden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, son yıllarda emniyet teşkilatının büyük bir ivme yakaladığını, bunun herkesçe fark edildiğini söyledi.

            Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 166. yılını kutlayan Akdoğan, “ Polis teşkilatımız ülkemizin güvenliği ve asayişin sağlanması noktasında önemli bir teşkilat. Her geçen gün gücü ve toplumdaki itibarı artan bu teşkilatımız saygınlığını gayretli çalışmaları neticesinde kazandı. Bundan 30 sene öncesinde polis teşkilatına bu kadar güven duyulmuyordu belki ancak şimdi polise duyulan güven elbette bizi de çok mutlu ediyor.


Polis teşkilatımızın değerli mensupları özverili ve başarılı çalışmaları sonucunda bu güveni kazandılar. Kendilerini tebrik ediyorum, nice 166’ıncı yılları hep birlikte kutlarız umarım” dedi. Ülkenin birliği ve beraberliği açısından Türk Polis Teşkilatı’nın öneminin çok büyük olduğunu dile getiren Akdoğan, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 166. yıl dönümü etkinliklerinin hayırlı olması temennisinde bulundu.
Editör: TE Bilişim