Pandemi nedeniyle iki yıldır gidilemeyen Hac kafilesi Niğde Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla Niğde'den 64 hacı adayı kutsal topraklara dualarla uğurlandı. Pandemi sonrası ilk hac kafilesi için Fatih Sultan Mehmet Camisi avlusunda düzenlenen törende, Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu, dualar edildi.

Niğde Valisi Mustafa Koç, 2 yıl aradan sonra hac kafilesini kutsal topraklara göndermekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Devletin organizasyonlarının çok güçlü olduğunu ifade eden Koç, şunları söyledi; "İnşallah size sadece orada ibadet etmek kalacak. Devletimiz bütün organizasyonu düşündü. Sizin zorlu olan bu yolculuğunuzda işlerinizi kolaylaştıracaktır. Zor günlerden geçiyoruz, zor bir coğrafyada yaşıyoruz, bütün dünya Müslümanlarının, mazlumların ümidi biz kaldık. Bundan dolayı gittiğiniz yerlerde devletimizin, milletimizin birliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve mazlumlar için dualar bekliyoruz."

Kur'an tilavetiyle başlayan uğurlama töreninde konuşan Başkan Özdemir; “Bugün uzun bir hastalık sürecinden sonra yeniden mübarek topraklara hac kervanlarımızı gönderiyoruz. Bize bu mutluluğu yaşatan Allah’a hamd ü senalar olsun. Hac sayısız hikmetleri ve güzellikleri içinde barındıran mübarek bir yolculuktur, kutlu bir ibadettir. Bu günler büyük bir arınma mevsimi, tövbe ve dua zamanı, rahmet ve mağfiret iklimidir. Hac, İslam'ın en kapsamlı ibadetidir. Zira her bir uygulamasının ifade ettiği mana ile Müslüman hayatının temel ilkelerini bünyesinde toplayan bir ibadettir.

Bütün Niğdeli hemşerimizin selamını Kâbe’ye, Beytullah'a, Ravza'ya, oraya sizler gibi dünyanın dört bir yanından gelmiş, o ibadeti yerine getirmeye gelen kardeşlerimize götürün. Biliyorum Medine'ye varacaksınız Ravza'ya, o yemyeşil kubbeye bakarak gözyaşı dökeceksiniz. Orada dualarınıza bize de yer verin. Hepinizin yolu açık olsun güle güle gidin güle güle gelin. Hepiniz Allah’a emanet olun” ifadelerini kullandı.

Sakaryalı Öğrencilerden Niğdeli Şehidimize Mektuplar Sakaryalı Öğrencilerden Niğdeli Şehidimize Mektuplar

Mekke’ye gidecek hacı adayları törenin ardından dualar ve gözyaşlarıyla Adana Şakir Paşa Havalimanına uğurlandı.

Konuşmaların ardından aileleriyle vedalaşan hacı adayları, Medine'ye gitmek üzere otobüsle Adana Şakirpaşa Havalimanı'na uğurlandı.

Editör: TE Bilişim