AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, beraberindeki heyet ve Belediye Başkanı Emrah Özdemir ile Niğde’de yapılması planlanan projelerin yerlerinde incelemelerde bulunarak istişareler yaptılar.

Cuma namazını tarihi Alaaddin Camisinde kılan Özhaseki, Niğde Kalesi ve Çevresinin Korunarak Yenilenme Projesi alanında incelemelerde bulundu.

Özhaseki, burada yaptığı konuşmada ise kale ve çevresindeki tarihi eserlerin herkes için çok kıymetli olduğuna dikkati çekerek, "Onların korunması, içine fonksiyon yüklenmesi, gelecek nesillere aktarılmasını bir vazife gibi görüyoruz. Bunlar yapılırken de etrafında tarihi eser özelliği olmayan yapıların da yok edilmesi gerekiyor. Bu tarihi eserlerin belki de sıhhatine uygun şekilde çevrede bir yapılanmasının vücut bulması gerekiyor. Bunlar da kolay işler değil. Genellikle belediye başkanlarının kaçtığı işlerdir. Birçok belediye başkanı arkadaş, depreme hazırlık olsun, tarihi eserlerin etrafının açılması olsun, kentsel yenileme dönüşüm projeleri olsun, bunlardan kaçarlar. Ama bunun yapılması lazım. Emrah başkanımız ve ekibi, bu işe soyunmuşlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla güzel sözleşmeler yapmışlar. Gerek kale çevresi, gerekse sanayi alanının kentsel dönüşümüyle ilgili çalışmalara başlamışlar. Hepimize düşen belediyemize yardımcı olmak. Bunların yapıldığında Niğde’nin çehresi çok değişir ve turizmden çok istifade eder" diye konuştu.

Özhaseki’’Şehrin kalkınması İçin canla başla çalışan Emrah Başkanımızdan Allah razı olsun’’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Belediye Başkanı Emrah Özdemir brifing verdi.

Toplantıya, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ahmet Zenbilci, Birol Ekinci, Kemalettin Tekinsoy, Lokman Ertürk, AK Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Niğde Belediye Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri katıldı. Gerçekleşen toplantıda Niğde için planlanan projeler görüşülerek istişareler yapıldı.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, toplantıda ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Alanında uzman arkadaşlarımızla beraber Niğde Belediye Başkanımız Emrah Özdemir ve ekibiyle bir araya geldik. Amacımız belediyelerimize faydalı olmak, yardımcı olmak, onların önünü açmak. Eğer onların tıkandıkları yerler varsa nasıl açılacağı konusunda yol göstermek. Şehrin daha da kalkınması için canla başla çalışan azimli başkanımız ve ekibinden Allah razı olsun. İnşallah hep birlikte el ele verip nice güzel işler yapmaya devam edeceğiz.’’ diye konuştu.

Belediye Başkanı Emrah Özdemir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’yi Niğde’de misafir etmekten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, teşekkürlerini iletti. Özhaseki’nin ekibiyle birlikte Niğde’de olduğunu, karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını ve çalışmalar hakkında bilgiler verdiklerini dile getiren Başkan Özdemir, “Şehrimizdeki yaptığımız ve yapmakta olduğumuz çalışmalar ile yapmak istediklerimizi paylaştık. Belediyecilikteki tecrübeleri ile bizlere de yeni ve güzel fikirler veren Başkanımızla Niğde’miz için güzel projeler planlıyoruz. Destekleri ile çok daha güzel bir Niğde için elimizden geleni yapmaya söz verdik, yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Projelerimizin yakın takipçisi ve destekçisi olan Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Özhaseki’ye çok teşekkür ediyorum.’’dedi.

Editör: TE Bilişim