Niğdeli Hayvanseverler adına Elif Al isimli vatandaş, Niğde Organize Sanayinde bulunan fabrikaların artan yemeklerinin çöpe değil, Niğde Belediyesi Hayvan barınağına verilmesi hakkında talebini içeren Başbakanlığa ve  Milletvekilerine mektup yazdı.

 Niğdeli Hayvanseverlerin mektubu aynen şöyle ;

  

Sayın Başbakanım, Sayın Vekillerim

  

2 Temmuz 2014 tarihinde, Niğde Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü'ne göndermiş olduğumuz,ekte göreceğiniz mektup, Niğde Barınağı için, firmalardan artan yemeklerin verilmesi talebimizi içeren mektuptur.

 

Mektubu takiben, Niğde Organize Sanayi Müdürlüğü tarafından arandım. Firmalara bununla ilgili bir yazı göndereceklerini söylediler ve de göndermişler. Niğde Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren 82 adet firma olmasına rağmen, sadece 1 firma (ÖDAK MOBİLYA) artan yemekleri verebilecekleriyle ilgili dönüş yaptı.  Firma yetkilisi; ancak 9-10 kişilik yemek çıktığını dolayısıyla çok fazla artık yemek kalmadığını ama onların da bu konuda bir destekleri olsun istedikleri için talebimize duyarsız kalmadıklarını söyledi.

 

Fakat, geri kalan 81 adet firmadan bunca zaman geçmesine rağmen ses çıkmadı, görünen o ki çıkmayacak da ne acı ki. Bir Niğde gerçeği olan bu tatsız durum aslında bizleri şaşırtmamalıydı belki ama [çünkü burada artık yemekler çöpe dökülür, ama hayvanlara (özellikle köpeklere) verilmez; fırınlar  ya da lokantalar barınak için istediğimiz bayat ekmekleri dahi parayla satar] beş kuruş dahi paramız olduğunda, elimizdekileri muhtaç olan bu canlarla paylaşmayı vicdani sorumluluk olarak gören biz gönüllüleri, son derece üzmüştür.

 

Özellikle nefislerimizin açlıkla, susuzlukla sınandığı bu mübarek günlerde dahi, yaşam savaşı veren bu canları görmezden gelmek hiçbir vicdana da sığmaz, müslümanlığa da. Kaldı ki dinimizde israf haramdır. Artık yemekleri, ekmekleri dahi ihtiyacı olan bu canlarla paylaşmıyorsak, paylaşmak yerine çöpe döküp israf ediyorsak, dinimize de karşı geliyoruz demektir. 

 

Elbette kimseyi iyilik yapmaya zorlayamayız, ancak Allah'ın yarattığı ve biz insanlara emanet ettiği bu canlara elimizde olan yardımı yapmak hem vicdani bir sorumluluktur, hem de dinimizin gereğidir. 

 

Bu bağlamda; özellikle Sayın Başbakanımızın merhametine inanarak, siz sayın vekillerimizden destek istiyoruz. Bu konuda, firmalarla gereken görüşmelerin yapılacağı konusunda siz vekillerimize olan güvenimiz tamdır.

 

Saygılarımla,

Elif AL

 

 

 

EK.1: Niğde Organize Sanayi Bölgesindeki Tüm Firmaların Artan Yemeklerinin Niğde Barınağı için Verilmesini Talep ve Rica Eden Mektubum

 

"Sayın İlgililer,

Niğde Barınak Gönüllüsüyüm. Niğde Barınağı için destek istemek amacıyla sizlere yazmaktayım.

Yıllardır evcilleştirdiğimiz, sonrasında nedense rahatsız olduğumuz bu canların kafesler ardına kapatılması hepimizin suçudur. Özgürce yaşama ve beslenme haklarını elinden aldığımız bu canların doyurulması da yine hepimizin sorumluluğundadır. Hem kafesler ardına kapatıp, hem de açlıktan birbirlerini yemelerine göz yummak hiçbir vicdana sığmaz.

Bu nedenle, Niğde Barınağı'ndaki canlarımızın gerektiği gibi doyurulabilmesi için, Organize Sanayinde bulunan 82 adet firmanın artan yemeklerinin (günlük olarak) barınağımız için ayrılması konusunda yardımlarını rica ediyoruz. Bu konunun, toplantı gündemlerinize alınıp tüm firmalara duyurulup, gereğinin yapılması için talimat verilmesi konusunda çabalarınızı bekliyoruz. 

Eğer tarafınızdan bir randevu verilebilirse, bu konuda detaylı bilgilendirme (yemeklerin nasıl ayrılabileceği ve tarafımızdan nasıl alınacağı konusunda) yapabilirim.

Özellikle de nefislerimizin açlıkla sınandığı bu mübarek günlerde, hiçbir canlının aç kalmasına göz yummayacağınızı umuyoruz. Unutmayın, bizler bir ay açlıkla sınanıyoruz, onlarsa bir ömür. 

Bütün bu bilgilendirmelerden sonra, vicdanlarınıza sesleniyor ve bu konudaki taleplerimize duyarsız kalmayacağınıza inanmak istiyoruz. Yardım ve çabalarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla,

ELİF AL"

Editör: TE Bilişim