Niğde Orman İşletme Akdoğan, havaların ısınması nedeniyle orman alanlarında daha dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Pikniğe giden vatandaşların mümkün olduğunca piknik alanlarında ateş yakmamaya gayret göstermelerini istediklerini ifade ederek Akdoğan, “Türkiye’de orman yangınlarının en çok anız yakılmasından kaynaklanıyor. Anız yakmak kanunen yasak fakat vatandaşlar buna rağmen yakıyor. Özellikle dağ köylerinde yaşayan vatandaşlarımızın anızlarını yakmamaları gerekmektedir. Çiftçilerimizin bu konuda daha dikkatli olmalarını bekliyoruz. Hayatımız ve sağlığımız açısından çok büyük öneme sahip olan ormanlarımıza sahip çıkmalıyız" dedi.

Başkan Özdemir’e Öğrencilerden Sahur Daveti Başkan Özdemir’e Öğrencilerden Sahur Daveti

Herhangi bir yangın durumunda vatandaşların ücretsiz ALO 177 numaralı telefonu aramalarını isteyen Akdoğan, "Orman yangınları ile mücadelede Türkiye ve Niğde’de kritik bir dönemdeyiz. Sıcakların en üst düzeye çıktığı şu günlerde orman yangını riski de artmıştır. Orman yangınlarıyla mücadele ekibimiz alarm durumundadır. Günün 24 saati ormanlarımız sürekli gözetlenmektedir. Niğdeliler, orman yangınları konusunda çok hassas ve dikkatlidir. En ufak bir dumanda hemen Orman İşletmesi’ne haber verirler" dedi.

‘Ormanlar bir ülkenin can damarıdır, milli servettir’ diyen Akdoğan, “Ormanları korumak hepimizin birinci vazifesidir. Bugüne kadar büyük hassasiyet gösteren vatandaşlarımız, bundan sonra da bu özveriyi gösterecektir. Özellikle ormana yakın yerlerde piknik yapan vatandaşların çok hassas olmasını istiyorum. Yolda seyreden vatandaşlar sigaralarını kesinlikle gelişi güzel atmasın. Bir orman ağacı bir günde yetişmiyor. Herkesi biraz daha duyarlı olmaya çağırıyorum " diye konuştu.

Editör: TE Bilişim