Niğde'de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle hayatlarını çocuklarına adamış, çocukları için her zorluğun üstesinden gelen 3 kadın yılın kadını seçildi.

Kadınlara Niğde Valisi Alim Barut ve eşi Miyase Barut tarafından hediyeler verildi. Kadınlar gününde ilk olarak eşinin kadınlar gününü kutladığını belirten Niğde Valisi Alim Barut "Bugünleri sadece bir güne sığdırmadan tüm günlerin iyilik barış içerisinde geçsin." dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları dün Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı.

Çelenk koyma törenine İl Müdürlüğü idarecileri, çalışanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, partilerin kadın kolları temsilcileri katıldı.

Ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Muhammet Ali Garip bir basın açıklaması yaptı.

Çelenk koyma programından sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından belirlenen, hayatlarını çocuklarına adamış, çocukları için her zorluğun üstesinden gelen 3 kadın ile İl Müdür Vekili Muhammet Ali Garip ve Şube Müdürü Abdulkadir Küçük, Vali Alim Barut tarafından kabul edildi. Vali Barut kadınların Kadınlar Günü'nü kutlayarak birer Cumhuriyet Altını hediye etti.

Niğde Valisi Alim barut'un eşi Miyase Barut ise kadınlara birer kırmızı gül vererek kadınlar günün kutladı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Muhammet Ali Garip yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Dünya, kadınların eli ile değişmektedir. Dünyanın en önemli gelişmelerine, özel ve anlamlı günlerine bakarsanız hepsinde kadınların verdiği mücadeleyi, çektiği acıları ve sonunda elde ettiği başarıyı görürsünüz. Özellikle, milletimizin verdiği o büyük mücadelede; Kurtuluş Savaşımızın destanlarında da hep kadınlarımızın ön planda olduğu hepimizce bilinmektedir. Ilgaz Dağını tek başına aşarak cepheye top mermisi ve malzeme taşıyan Şerife Bacıları, cephede savaşan Kara Fatmaları unutmamız asla mümkün değildir. Bugün onları bir kez daha saygıyla ve rahmetle anıyoruz. Türk kadını Cumhuriyetin İlanı ile birlikte pek çok hakka da sahip olmuştur. Bugün ülkemizde kadınlarımız Cumhurbaşkanından, Başbakanlığa; Milletvekilliğinden, Belediye Başkanlığına kadar seçilebilme hakkına sahip olmuşlardır. Müzik, sinema, spor, reklam ve tüketim endüstrisinin malzemesi haline getirilmiş kadını "özenilir" gösteren medyanın sanal büyüsü kadınlık değerini tahrip etmektedir.

Bunun da maalesef kadının toplumsal hayatta yer bulması gibi bir amaçla yapıldığı iddia edilmektedir. Kadın erdem abidesidir, asla nesne ve obje değildir." 





Editör: TE Bilişim