16 – 22 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası Niğde’de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.  Geçtiğimiz gün Niğde’de en çok istihdam oluşturan firmalara teşekkür belgesi verildi. Bugün ise SGK Niğde İl Müdürü Mustafa Turan ve beraberindeki heyet bir çok kurum ve kuruluşu ziyaret etti.
 
NİĞDE SGK’DAN VALİLİK ZİYARETİ

İl Müdürü Mustafa Turan ve beraberindeki heyet “16-22 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası” etkinlikleri kapsamında Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette İl Müdürü Mustafa Turan; 16-22 Mayıs tarihlerini kapsayan haftanın Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlandığını, kutlama kapsamında yapılacak etkinlikler hakkında bilgilendirme yaparak etkinliklerin temel amacının farkındalık yaratarak Sosyal Güvenlik bilincinin artmasına katkı sağlamak olduğunu, sosyal sorumlulukta üzerimize düşen görevi yerine getirirken özendirici olmayı da hedeflediklerini dile getirdi.
Vali Kılıç’ta ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek tüm Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarının haftasını kutladı.
 
 
NİĞDE SGK’DAN BELEDİYE ZİYARETİ
 
Niğde Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mustafa Turan ve beraberindeki heyet, Sosyal Güvenlik Haftası nedeni ile Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit’i makamında ziyaret etti.
 
Niğde Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mustafa Turan, amaçlarının kamuoyunu sosyal güvenlik bilincinin artırılması olduğunu ve “İnsanların hayatları boyunca yaşam kalitelerini etkileyen en önemli sebeplerden birisi de sosyal güvencedir. Güçlü ve sağlıklı bir toplum olmanın ön koşulu, Ailenin korunması ve güçlendirilmesi ile mümkündür. Yani bir devletin sosyal güvenlik sistemi ne kadar ileri düzeyde ise, vatandaşları da o kadar mutlu ve huzurlu demektir. İnsanların doğumundan ölümüne kadar hayatlarını güvence altına alan SGK, aynı zamanda kayıt dışı istihdam ile mücadele ederek haksız rekabeti önlemekte ve işçinin alın terine önem vermektedir.’’ Dedi. Sosyal Güvenlik Haftası’nın içeriği ve hafta içerisinde yapılacak etkinlikler hakkında bilgiler verdi.
 
Ziyarette Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit, Ben ziyaretinizden dolayı sizlere çok teşekkür ediyor, başta kurum çalışanları olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Sosyal Güvenlik Haftasını kutluyorum” dedi.
 
BOR SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİNE ZİYARET

Niğde Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mustafa Turan ve İl Müdür yardımcıları Ömer Faruk İlhan, Mehmet Özışık, Nurhan Bayer 16-22 Mayıs 2016 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanmakta olan Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında Bor Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Reyhan Çavuş ve personellerini ziyaret etti. Mustafa Turan özverili çalışmalarından dolayı Reyhan Çavuş ve Merkez Müdürlüğü personellerine teşekkür etti.
Reyhan Çavuş, görevine başladığı günden buyana kendisine verdikleri destekten dolayı İl Müdürü’ne teşekkür etti.
 
 
NİĞDE SGK’DAN BOR HUZUREVİ ZİYARETİ
 
Sosyal Güvenlik haftası münasebetiyle Niğde Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mustafa Turan ve beraberindeki heyet  Bor Huzurevi sakinlerini ziyaret etti.
 
Ziyarette yaşlı ve bakıma muhtaç kişilerle beraber olan, onların hal ve hatırını soran İl Müdürü Mustafa Turan ve beraberindeki heyet yaşlılarla hoş sohbetler ve duygulu anlar yaşadılar.
 
Mustafa Turan “Hepimiz gün gelecek yaşlanacağız, yaşlılarımızı bu önemli günlerimizde ziyaret ederek, onların yanlarında olduğumuzu, yalnız olmadıklarını onlara hissettirmeye çalıştık. Bütün yaşlılarımızın ve huzurevi sakinlerine sağlık ve mutluluklar diliyorum” dedi.
 
NİĞDE SGK’DAN TİCARET VE SANAYİ ODASI’NA ZİYARET

Niğde Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcıları, Mehmet Özışık, Nurhan Bayer, Önder Atakan, Ömer Faruk İlhan Sosyal güvenlik haftası kapsamında Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NİTSO)’na ziyarette bulundular. Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Aydoğan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ogün Songur, Suna Tuğrul, İbrahim Çetintürk, Bekir Mumcu, Serdar Ecemiş ziyaretten dolayı teşekkürlerini ifade ettiler.

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Aydoğan konumu ve hedef kitlesi itibariyle Sosyal Güvenlik Kurumu ile aynı kulvarda hizmet veren bir kuruluş olduğunu, her iki kurumun da kayıt dışı istihdamın yok edilmesi için çaba gösterdiğini belirtti. İşveren ve çalışan için en önemli kurumlardan birinin SGK olduğunu, kurumun çalışmalarının ülke ve bölge ekonomisi için büyük önem taşıdığını, Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında SGK çalışanlarının ve vatandaşların Sosyal Güvenlik Haftalarını kutladığını ifade etti.
 

 
Editör: TE Bilişim