Niğde’de, özgür basını hedef alan 14 Aralık operasyonunu protesto etmek isteyen vatandaşlara polis izin vermedi.



Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Niğde'de de özgür basına yönelik operasyonları protesto etmek için vatandaşlar Adliye önünde toplandı. Pankartlarla gelerek demokratik eylemlerini gerçekleştirmek isteyen grup, polisler tarafından engellendi.

Adliye önünde toplanan Niğdeliler demokratik haklarını kullanmalarına izin verilmeyince, basın açıklaması ve eylem yapılmasına müsaade edilen hükumet meydanına geçti. Meydanın Valilik tarafından eylem yeri olarak belirlenmesine rağmen Vali Kılıç’ın emriyle buradaki protestolar da engellendi.

Eyleme gelen bir vatandaş, "Gezi eylemlerine dahi burada müdahale etmediniz. Biz demokratik hakkımızı kullanıyoruz. Neden rahatsız oldunuz. Polise küfür değil gül uzattık suç mu?" dedi.

Ev hanımı Fatma Tanrıverdi: “Biz bu insanlardan hiçbir kötülük görmedik. Bizim Allahtan başka kimseden korkumuz yok. Ben bu hizmetten dürüstlüğü, doğruluğu, haksızlık yapmamayı, doğru konuşmayı, haram yememeyi öğrendim. Devletin kağıdını bile şahsi işlerde kullanamamayı öğretti bu ağabeylerimiz. Ağabeylerimizin arkasındayız.” diye konuştu.

Büyük Birlik Partisi Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Niğde İl Başkanı Bünyamin Karataş “Burada haksızlığa karşı, despotizme karşı toplanmış olan demokrasinin gereği refleksi yerine getiren kalabalığa teşekkür ediyorum. 12 yıldır iktidarda olanlar milleti birbirlerine düşürdüler. Bu milet sizin adaletinize güvenmiyor adalet sadece garibana işliyor. Sizin güvenlik güçlerininiz sadece mazluma, garibana karşı görevini yapmamalıdır. 17-25 Aralık açık ve net hırsızlık yapıldı suçüstü yakalandınız. Bunu medyaya darbe yaparak kapatamazsınız.” ifadelerini kullandı.

Demokratik haklarının kullanılmasına izin verilmeyen vatandaşlar, eyleme müdahale etmek üzere getirilen çevik kuvvet polislerinin önünde İstiklal Marşı’nı okuyarak olaysız bir şekilde meydandan ayrıldı.
Editör: TE Bilişim