Niğde Çevre Eğitim Kültür Derneği Başkanı Abidin Özkaymak yaptığı basın açıklamasında Niğde Belediyesinin ağaç kesmesini kınadı ve Niğde Sahipsiz Değildir dedi.

 

Abidin Özkaymak’ın açıklaması aynen şöyle ;

 

 

 

Songünlerde ilimizde yapılan ağaç katliyamlarını kınıyoruz.

 

 

 

Belediyecilik yaptığını zanden kararvericilerin yok ettikleri ağaçlar,onlara babalarından miras kalmadı; Çocuklarımızdan aldığımız emaneti eksiksiz vermeliyiz. Bu katliyamı yapanlar Niğde halkına hesap vermeli. Bu kaçıncı yeşil düşmanlığı Önce Eski termilal caddesi, sonra mezbaha caddesi Sonra Ak Medrese arkası hepsi  yol genilştme adına kesilerek yöreye uygun olmyan ağaçlar dikilmektedir. Bilinmelidir ki Yollar ve Yaşam Alanları sadece araçlara ait değildir, yayanında ağaçlarında, şehri mekan tutmuş hayvanlarında yaşam alanıdır o yollar.

 

Cinayeti  işleyenlerin biz zaten fazlasıyla dikiyoruz savunmaları suçlarını örtbas edemez.   50-60 yıllık ağaçlar, bir yaşındaki ağaçlarla kıyaslanamaz. O halde  elli yıl daha beklemeliyiz  eski hale gelmelerini.

 

Şehirler kimlikleri ile yaşarlar, kimliksiz şehirlerin yöneticileri o şehrin enkazın altında kalırlar. “Kes-Yoket-Kurtul, Ben yaptım oldu” mantığı ile davrananların gelecek projelerinden de katliyamdan başka şey çikmaz. Şehrine her duyarlı insan gelecek projelerinden de kuşkuya düşer. Şeffaf olamak, halka hesap vermek zorundasınız. Adliye Sarayı ve Niğde Valilik hizmet binası ile Defterdarlık binası kaldırılarak “yeni bir şehir meydanı” düzenlemeleri vaaz edilirken şehrin akciğerleri olan ve bir soluklanma anı yaşadığımız avuç içi kadar yeşil alanın katledilmesine bir anlam veremiyoruz. Ağaçlar kesilmeden düzenleme yapılamazmıydı? Yarasalar gibi gece ava (Ağaç Kesmeye) Çıkmak neyin korkusundandır?  Cevap; halka hesap verememekten korkuyorsunuz.  Kesilen ağaçların yerine neyi dikeceksiniz ? Gölgesini satamadığınız ağacı rant merkezinemi dönştüreceksiniz. Niğde Çevre Eğtim Kültür Derneği konunun takipcisi olacak, şehri kimliksizleştirme çabalarını her zaman teşhir edecdektir.

 

Çarpık bile kentleşemeyen, 1/5000 lik planı bile olmayan kent talan alanına dönmüştür, Bor yolunda 1. sınf tarım alanları  Niğde'nin Akciyeri sayılabilecekken Rant ekonomisine kurban edilmiştir.

 

Arıtma tesisileri ve Akkaya  hep sizlanma konusu olmuş, Çüzüm merciinde olanlar gerekçeler üreterek çözümzüzlüğü halka dayatmışlardır. Kurutulan Akkaya Göleti suyu Niğde Kanalizasyonundan doğrudan çıkarak Bor'un bahçelerini sulamakta o da sofralarımıza gıda olarak gelmektedir. Çözüm ise önce arıtma çalıştırılacak, Sonra gölet temizlenecekti.

 

Karar vericiler Yeşilbur Vadisinde bulunan yeşil alanı, tarihi ve nostaljık değeri olan değirmeni yine rant ekonomisine kurban etmiştir. Hiçbr ekonomik değer canlı yaşamdan öncelikli değildir.

 

Bu amaçla 23 Mayıs Yani Bugün Saat 18 de kent meydanında bir basın açıklamsı Derneğimiz terefından yapılacaktır, Hayata,Yeşile  duyarlı tüm vatandaşlarımızı destek vermye, Güç olmaya devet ediyoruz.

 

Editör: TE Bilişim