Niğde’de çok yakın zamanda İl düzeyinde faaliyet gösteren tüm Siyasi Partiler, tüm Meslek Kuruluşları, tüm Sendikalar ve tüm Kitle Örgütleri temsilcilerinden oluşturulan “NİĞDE PLATFORMU”, Ülkemizin ve ilimizin sosyal, ekonomik ve kültürel sorunlarını farklı bakış açılarıyla beyin fırtınası şeklinde önerileri değerlendirip, önemli sorunlarla ilgili araştırmalar yapmak çözümler üretmek amacıyla ilk sınavını dün verdi.


 

Dönem Başkanı Şehit Aileleri Başkanı Ömer Demir’in başkanlığında bir araya gelen “Niğde Platformu”, Van ve Erciş’te meydana gelen depremle ilgili olarak bölgede yaşayan vatandaşlara ulaşmak üzere kuru gıda ve giyimden oluşan yardım kolilerini bölgeye gönderdiler.

 

Yardım kolilerinin deprem bölgesine gönderilmesi münasebetiyle bir araya gelen Niğde Platformu Dönem Başkanı Ömer Demir, İnşaat Mühendisleri Odası Temsilcisi Abudder Zorba, NGC Başkanı Necmi Pişkin, NGC Onursal Başkanı Ali Osman Sayın, NGC Kurucu Başkanı Ahmet Öncü, ilk sınavı vermenin sevincini yaşadıklarını belirttiler.

 

İnşaat Mühendisleri Odasında staj yapan İnşaat Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi, Van’ın Erçiş İlçesinden olan Cengiz Arlı da hazır bulunurken zaman zaman duygulandığı gözlendi. İnşaat Mühendisler Odası İl Temsilcisi Abudder Zorba ise, alanlarıyla ilgili bir ekip oluşturarak isimlerin verildiğini, çağrılmaları halinde deprem bölgesinde seve seve göreve hazır olduklarını söyledi.

 

Niğde Platformu Dönem Başkanı Ömer Demir ise; “İnşallah bir daha böyle acılar yaşanmaz. Ama Türkiye ve İlimizle ilgili bütün konularda bundan sonra da Niğde Platformu olarak üzerlerine düşeni seve-seve yapacaklar” dedi.








Editör: TE Bilişim