Niğde ili ve çevresinin tanıtımı amaçlanan Niğde Günlerinin 3. Günü olan Cumartesi günü  Ankara Atatürk Merkezine yine ziyaretçi akını vardı.



TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Borlu hemşerimiz Türkiye Kamu Hastaneleri Başkanı  Prof.Dr. Ali İhsan Dokucu, Niğde eski Valisi Alim Barut, eşi ve çocuğu ile ziyaretçiler arasındaydı.

Bor eski Kaymakamlarından Kemalettin Ertan, Bor eski Cumhuriyet Savcılarından Anayasa raportörü S. Abdulhakim Şahin, Bor Askeri Fabrika Eski Komutanı Lev. Kıd. Albay Muzaffer Karagöz, bazı eski savcılar Bor İlçe  standını ziyaret ederek, Kaymakam Abdullah Küçük, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor TSO Başkanı Nurettin Eriç ile sohbet ettiler. Bor İlçesinin eski yöneticilerinin bir arada nostalji ! fotoğrafı vermeleri anlamlı bulundu.

Niğde’den bir çok firma ve belediyeler tanıtım kitapçığı hazırlayıp ziyaretçilere dağıttılar.

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç hem gelen konuklarla hem de organizasyon ile yoğun şekilde ilgilendi.  Gelen siyasetçi yada bürokratların ilk uğrak yeri Niğde Valiliği standı oldu. Vali Yardımcısı Abdullah Vurgun organizenin eksiksiz yerine gelmesi için büyük çaba sarf etti. Seel Ajans Organizasyon firması yetkilileri Serdar Güleş ve Elif Güleş başarılı bir organizasyon gerçekleştirmek için büyük çaba sarf ettiler.

Niğde Günlerinde eski Milletvekillerinden Muharrem Selamoğlu ‘da bütün standları gezerek hemşerileri ile hasret giderdi. Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi partilerinin  Kızılcahamam kampından dolayı Niğde Günleri’nin 3. Gününde bulunamadıkları öğrenildi. Nesob Başkanı Fahri Eker ilk gün yoktu ama 3. Gün Milletvekili Doğan Şafak ile birlikte Niğde Günlerindeydi.

Ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdikleri yerlerden birisi de Şadan Eriç ve Necmi Pişkin ortaklığında açılan Hilmibey Resturant’ı idi. Kıl çadır altında dışarıda lokanta hizmeti veren Hilmibey Resturant’ın en gözde yemekleri Bor Söğürmesi ve Bor Tava oldu.

Bor TSO ilk yaptığı sıcak köfteri 3. Gün tekrarladı. Bor’daki evde yapılan köfteri hiç aratmayan kalitedeki köfteri tadan ziyaretçiler eski damak tadlarını hatırladı.

Niğde Günlerinin 3. Günü Niğde Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencileri de Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ve öğretmenleri gözetiminde Niğde stantlarını gezdi.

Melendiz  Belediyeler Birliği  standında bölge sanatçısı Şaban Öcal kısa bir konser verdi.  Çiftlik ve çevre kasaba belediye başkanları ziyaretçilerle halay çekti, oyun oynadılar.

Öğle saatlerinde Niğde günlerinin en çok ilgi gören bölümü olan Bor Belediyesi Sanatçılarından  Cavit Kılınç, Kemal Menşet, Recep Adıyaman ve Nevzat Yaşar’ın olduğu müzisyen ekibi çaldığı parçalar ile ziyaretçilere keyifli anlar yaşattılar.

Niğde Üniversitesi Halk Oyunları ekibi gösteri yaptı.  Türk Sanat Müziği korusu Ankara’da güneş batarken verdiği konserle ziyaretçilere Niğde yöresi parçalarını sundular. Oyun havaları ile konukları coşturdular.

Ebru Sanatçısı Meral Bıyık’da Niğde Günlerinde stand açanlardandı. Meral Bıyık’ın ebru yapmasını ilgiyle izleyen ziyaretçilerin bazıları Meral Bıyık’ın tarifi ve tanıtımı ile amatörce ebru yaptılar.

 

Editör: TE Bilişim