Niğde Belediyesi, engelli vatandaşları sevindirmeye devam ediyor.  Geçtiğimiz ay 3 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye veren Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, bugün de biri Somali uyruklu 4 engelliye, 1'i manüel ve 3'ü akülü olmak üzere 4 engelli aracı verdi.

Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne tekerlekli sandalye müracaatında bulunan  ve çok kısa süre içinde istekleri yerine getirilen Somali uyruklu geçici sığınmacı Salah Dahır Mumin ile Davut Polat, Muharrem Polat ve Remzi Erol, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a teşekkür etti.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, tekerlekli engelli aracı kullanabilecek her vatandaşa bu araçları vermeye gayret gösterdiklerini belirterek, "belediyemize müracaat etmiş olan her kim olursa olsun hiç birini diğerinden ayırmadan bu taleplerini yerine getirme durumundayız ve bu talepleri görüldüğü üzere yerine getiriyoruz" dedi.

Geçtiğimiz günlerde de 3 vatandaşa engelli araçlarını verdiklerini anımsatan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, " Geçmişte bu tür yardımlar büyük olay olurdu. Şimdi biz burada bu araçları veriyoruz ve gayet mütevazı bir şekilde araç teslim işlemini gerçekleştiriyoruz. Belediyemiz bu noktada epeyce bir mesafe kat etti.  Engelli veya engelsiz olsun, insanımıza gerçek manada sahip çıktı. Onların sorunlarını önemsedi. Engelli veya engelli olmayan tüm vatandaşlarımızın sorunlarını kendi sorunumuz gibi gördük ve bu sorunların çözümü için başta belediye başkanı olarak ben olmak üzere bu birimde çalışan tüm ekibimiz bu bilinç içinde oldu" diye konuştu.

SOSYAL YARDIM İŞLERİ BAŞARI GRAFİĞİNİ YÜKSELTİYOR

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünü yaklaşık 1 yıl önce kurduklarını hatırlatan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, bu süre içinde çok mesafe katedildiğini ifade ederek, "Belediye mücavir alanı içinde olsun veya olmasın Niğde'mizin neresinde olursa olsun ihtiyacı olan vatandaşlarımızın her noktada onların yanında olduğumuzu belirtiyoruz" şeklinde konuştu.

"VATANINA HAİNLİK ETMEYENLERİN YANINDAYIZ"

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünün her geçen gün hizmet kalitesini artırdığına vurgu yapan Başkan Akdoğan, tekerlekli sandalye verilen engellilerden birinin de Somali uyruklu olduğuna dikkat çekerek, "Sayın cumhurbaşkanımızın sık sık tekrar ettiği 'Yaratılanı severiz yaratandan ötürü' sözünü bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Somalili olsun, Suriyeli olsun ya da yerleşik nüfusumuzdan Niğdeli kardeşlerimiz olsun, biz herkesi seviyoruz. Bu şehirde yaşıyorsa, Niğde'nin suyunu içiyorsa, bu şehrin havasını soluyorsa biz onlara yardımcı olmak, destek olmak durumundayız. Ancak burada ince bir nokta var; sadece yaşadığı yere, vatanına, milletine, bayrağına hainlik etmeyenlerin yanındayız" dedi.

 

Editör: TE Bilişim