Niğde Belediyesi, Adıyaman’da depremzedelere yönelik hizmetlerine Ramazan ayında da devam ediyor. Adıyaman’da kurduğu iftar sofrasında depremzedelere iftarlık ve sahurluk yiyecekler ikram eden Niğde Belediyesi, iftar sofrasının kurulduğu alanda hazırlanan sahnede iftar öncesinde ve sonrasında çocuklara yönelik tiyatro gösterisi ve sanatsal etkinlikler sunuyor.

İl Genel Meclisinden Vali Çelik’e ziyaret İl Genel Meclisinden Vali Çelik’e ziyaret

NİĞDE BELEDİYESİ İFTAR SOFRASINI ADIYAMAN’DA AÇTI

Niğde Belediyesi, her yıl Niğde’nin farklı mahallelerinde kurduğu iftar sofralarını bu yıl Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerden biri olan Adıyaman’da açtı.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen yıkıcı depremin meydana geldiği ilk günden itibaren depremzedelerin yaralarını sarmak için afet bölgesine ulaşan Niğde Belediyesi, 6 Şubat’tan bu yana depremzedelere yönelik sürdürdüğü hizmetlerine Ramazan ayında da ediyor.

Sorumluluk bölgesi olan Adıyaman’da mobil aşevi kurarak depremzedelerin yemek ihtiyaçlarını önemli ölçüde karşılayan Niğde Belediyesi, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte bölgede iftar sofraları da kurmaya başladı.

Çoğunlukla çadırlarda yaşayan afetzedelere yönelik kurulan iftar soflarında, Niğde Belediyesi tarafından oluşturulan aşevinde hazırlanan sıcak yemekler depremzedelere ikram ediliyor. Depremzedelere aynı zamanda sahurluk yemekler de sunuluyor.

NİĞDE BELEDİYESİ ÇOCUK TİYATRO EKİBİ ADIYAMAN’DA

Öte yandan Niğde Belediyesi tarafından kurulan Çocuk Tiyatrosu Ekibi de Adıyaman’a giderek, burada depremden etkilenen çocuklara yönelik gösteriler sunmaya başladı.

İftar sofrasının kurulduğu Çadırkent bölgesinde kurulan stantta, Niğde Belediyesi Çocuk Tiyatrosu ekibi, iftar öncesi ve sonrasında çocuklara yönelik tiyatro gösterisi ve sanatsal etkinlikler sunuyor.

“YARALARI BİRLİKTE SARIYORUZ”

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 6 Şubat depremlerinin hemen ardından Niğde Belediyesi olarak, tam imkanlarını afet bölgesine intikal ettirdiklerini hatırlatarak, “Niğde Belediyesi olarak başta Adıyaman olmak üzere afet bölgesinin arama-kurtarma çalışmalarının yanısıra, yardım çalışmalarında da önemli görevler üstlendik. Depremin ilk gününden itibaren depremzedelerin yaralarını sarmak için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Burada mobil aşevi, mobil tuvalet ve mobil banyo gibi üniteler kurarak, depremzedelerin bu alanlardaki ihtiyaçlarına cevap verdik” dedi.

“AFET BÖLGESİNDE HİZMETLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftar sofrasını Adıyaman’da açtıklarını belirten Başkan Özdemir, “Önceki yıllarda Niğde’nin farklı mahallelerinde kurduğumuz iftar sofralarını bu kez Afet bölgesinde açarak, depremzedelerimizin hizmetine sunduk. Ayrıca burada Çocuk Tiyatrosu ekibimiz, iftar öncesinde ve sonrasında çeşitli gösteriler sunarak, depremzede çocuklarımızın yaşadığı travmadan bir nebze de olsun uzaklaşmalarına yardımcı oluyor. Buradaki hizmetlerimiz Ramazan ayı boyunca ve sonrasında hayat normale dönene karar devem edecek” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim