Geçtiğimiz hafta Niğde Barosu seçimleri yapılmıştı.  Mevcut başkan Emin Alper Öztürk'ün tek aday olarak girdiği seçimde Baro Yönetiminde yer alacak avukatların aldığı oyların sayımında tartışma yaşanmıştı. Görevli hakimin yönetim için kullanılan oyları tek başına gizli olarak sayması tepkilere neden olmuştu. Bu durumu haber yapmıştık burada tıklayın

Bor Muhtarlarına  112 anlatıldı Bor Muhtarlarına 112 anlatıldı

Bugün ise Baro Yönetimindeki 8 avukat barodan istifa ettiklerini açıkladılar. Niğde Barosu Yönetim Kurulu asil üyeliğine seçilen Av. Şiringül Avşar Erkılınç, Av. Emre Alakuş, Av. Ömer Özcan ve Niğde Barosu Yönetim Kurulu yedek üyeliğine seçilen Av. Gizem Ataman, Av. Ahmet Öztürk, Av. Hasan Hüseyin Arslan, Av. Neşet Çağdaş Özaltın, Av. Okan Keserbiçer  istifa dilekçelerini  Niğde Baro Başkanlığına sundular. 

Baro yönetiminden istifa eden 8 Avukat istifa gerekçesi olarak yaptıkları açıklamada  ;...  İtirazı değerlendirmekle görevlendirilen hâkim; hukuka ve kanunlara açıkça aykırı olarak meslektaşlarımızın kendisine kanun metnini göstermesine ve ısrarına rağmen tekrar yapılacak sayım sırasında hazır bulunmak isteyen meslektaşlarımızın içeri girmesine izin vermemiş, kapalı kapılar arkasında meslektaşlarımız bulunmaksızın gizli sayım yapılmıştır. Sayın hâkimin anayasaya aykırı olarak yapmış olduğu sayım neticesinde Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen meslektaşlarımızdan bazılarının oy sayısı ve listede sıraları değişmiştir. Meslektaşlarımız tarafından YSK ya yapılan itirazlarımız ise ilçe seçim kurulunun vermiş olduğu kararın kesin olmasından dolayı incelenmeksizin usulden reddedilmiştir. Bizler hukukun savunucuları olarak; kanunun emredici hükümlerini yok sayarak kendisini kanunun ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın üzerinde gören hakimin iradesini ve seçim hakkında vermiş olduğu kesin kararı kabul etmiyoruz. İstifa dilekçelerimizi Niğde Baro Başkanlığına sunmuş bulunmaktayız. Adaleti sağlamakla ve hukuku uygulamakla mükellef olan hakim tarafından gizli sayım ile hukuk katledilmiş, biz hukukun savunucuları avukatların iradelerine gölge düşürülmüştür. Niğde Barosu mensuplarının aynı rahatsızlığı duyduğunu bilmekle Niğde Barosu Başkanlığı ve Baro Organlarının Seçimlerinin tekrar yapılması çağrısında bulunuyoruz” denildi.

Editör: TE Bilişim