Niğde İl Genel Meclisi, Niğde Üniversitenin yurt sorunu için olağanüstü toplantı gerçekleştirdi.

İl Genel Meclis Salonunda Meclis Başkanı Mahmut Peşin Başkanlığında gerçekleşen toplantıda 5 madde görüşülerek karar bağlandı.

İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Niğde Üniversitesi yerleşkesi içerisinde bulunan ve mülkiyeti İl Özel İdaresine ait 50 dönümlük araziye 4 bin kişilik öğrenci yurdu yapılacağını söyledi.

İl Genel Meclisine gelen yoğun başvurular üzerine tatilde olan İl Genel Meclisi'ni olağanüstü toplantıyla çağırdıklarını dile getiren Peşin, "Haziran ayı içerisinde yoğun bir çalışma gerçekleştirdik. Haziran ayı içerisinde aldığımız kararla meclisimizi Temmuz ayında tatil etme kararı almıştık, ama il gelen meclisine gelen yoğun başvurular işlem yoğunluğu sebebiyle önem arz eden konular sebebiyle Temmuz ayı içerisinde almış olduğumuz tatil kakarını iptal ederek ağustos ayına erteledik. Olağan üstü olarak toplandık" dedi. 


NİĞDE'DE 20 BİN ÖĞRENCİ VAR, 3 BİN 500 KİŞİLİK YURT VAR



 Olağanüstü gerçekleşen toplantının en önemli gündem maddesinin Niğde Üniversite kampüsü alanına yapılacak imar planı değişikliği maddesi olduğunu vurgulayan Peşin şunları dedi:

"Üniversitemiz kendi içerisinde daha düzenli daha planlı bir yapılaşma yapabilmesi için imar 18 uygulaması gerçekleştirdik. Meclisimiz yetkisinde olması sebebiyle meclisime geldi. Bizde bunu oy birliği ile plan bütçe komisyonu ve plan imar komisyonuna sevkini gerçekleştirdik. Komisyon üyelerimiz gerekli çalışmalar yaptıktan sonra diğer toplantıda üniversitemizin imar planı onaylanacaktır. Niğde üniversitesinde 20 bine yakın öğrencimiz var ama şuan mevcutta 3 bin 500 yurt kapasitemiz bulunuyor. Sayın valimizin ve sayın milletvekillerimizin üniversitemizdeki kapasiteyi arttırmak adına bir çalışması vardı.

Üniversite sahası içerisinde mülkiyeti il özel idaremize ait olan yaklaşık 50 dönüm arazi üzerinde 4 bin kişilik yurt yapılmasıyla ilgili ihaleye çıkacağız. Kat karşılığı ihaleye çıkılacaktır. Bu 4 bin kişilik yurdun bin kişiliği il özel idaresinin mülkiyetinde olacaktır. 3 bin kişide ihaleyi alan firmalara kalacaktır. Böylece üniversitemizde büyük oranda olan yurt sorunu halledilecektir ve ilimize hizmet edeceğiz" şeklinde konuştu.

NARLI GÖLDE ÖRNEK SERACILIK YAPILACAK

Narlı gölde seracılık geliştirmek adına özel idare adına bir arsa alma talep ettiklerini belirten Peşin, "Satın alacağımız arazide örnek seracılık tesisleri kurarak o yörenin seraya yönlenmesine örnek teşkil edecek tesisler kuracağız. Bununla ilgili projelerimizi hazırladık il özel idaremizin aracılığı ile seracılık tesisi kurarak oradaki vatandaşımızın o yöne yönlenmesini alternatif tarım ürünleri adına bir çalışma gerçekleştirmek üzere arazi istimlaki ve satın alması konusunda yetki aldık" dedi



Editör: TE Bilişim