Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası Niğde İl Temsilcisi Timur Özkan Libya’ya yönelik emperyalist saldırıyı nefretle kınadıklarını belirtti.
 
Timur Özkan açıklamasında şu görüşlere yer verdi.
 
         19 Mart’ta ABD, Fransa ve İngiltere gibi emperyalist ülkelerin öncülüğünde Libya’ya yönelik olarak askeri saldırı başlatılmıştır. Dün Afganistan’a ve komşumuz Irak’a yönelen emperyalist saldırganlığın hedefi bugün Libya’dır.
         Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararı ile meşruiyet kazandırılmak istenen bu saldırı tam bir korsanlık örneğidir!
         Emperyalist ülkeler, saldırganlıklarını perdelemek için insan hakları ve demokrasi gibi bütün insanlığın ortak değerlerini de kirletmekten geri kalmamaktadırlar.
         Saldırının amacı, Libya’ya demokrasi getirmek değil, başta petrol olmak üzere enerji kaynaklarının denetimini bilfiil ele geçirmektir.
         Emperyalist saldırı, eski ABD Dışişleri Bakanı Condelezza Rice’nin 2003’te açıkladığı Fas’tan Basra Körfezi’ne ve Orta Asya’ya kadar olan bölgede Türkiye ‘nin de içinde olduğu 24 ülkenin rejimlerini ve sınırlarını değiştirmeyi amaçlayan Büyük Ortadoğu Projesi’nin uygulanmaya çalışılmasından başka bir şey değildir.
         Adeta 19. Yüzyılın sömürgeciliği geri getirilmeye çalışılmaktadır. Libya’ya yönelik emperyalist saldırıda başrol oynayanların 19. yüzyılda Kuzey Afrika’yı sömürgeleştirip, 1950’lerde yürütülen bağımsızlık mücadeleleri sonucunda sömürgelerinden çekilmek zorunda kalan ülkeler olması dikkat çekicidir.
         Fransa’nın Cezayir bağımsızlık savaşı sırasında yaptığı soykırım ölçülerine varan katliamlar henüz unutulmuş değildir. ABD ve İngiltere’nin demokrasi getirmek bahanesi ile işgal ettikleri Afganistan ve Irak’ta yüzbinlerce masum insanın kanına girdikleri bütün herkesin bildiği bir gerçektir.
Sömürgeci İtalya’nın 1911’de işgal ettiği Libya’da Ömer Muhtar öncülüğünde yürütülen bağımsızlık savaşını boğmak için yaptıkları tarihe mal olmuştur.
Sömürgecilik yüzüne geçirdiği yeni maskeyle Afrika’ya geri dönmektedir.     
Hükümet, Afganistan ve Irak’ta   emperyalist saldırganlığa destek vermişti. Bu sefer, bu saldırılara kesinlikle destek vermemelidir.
 
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, daha genç bir binbaşı iken Libya halkı ile birlikte İtalyan sömürgeciliğine karşı savaşmıştır.
Libya’ya yönelik saldırı hiçbir şekilde meşru değildir! Emperyalist saldırı derhal durdurulmalıdır!
Eğitim-İş Niğde Temsilciliği olarak; Libya’ya yönelik emperyalist saldırıyı nefretle kınıyor, mazlum Libya halkı ile dayanışma içerisinde olduğumuzu belirtiyoruz.


Editör: TE Bilişim